PETAR PEREŽA

Voditelj dnevnika se nakon viralne snimke s TikToka pridružio Antunovskom hodu mladih: ‘Ponosan sam na Hrvatsku‘

Zajedništvo mladih pokazalo se u pjesmi i molitvi u Zagrebu na petom jubilarnom Antunovskom hodu za mlade

Petar Pereža

 /Nova Tv/tiktok

Uz pjesmu, ples i molitvu, tisuće mladih vjernika koračale su u subotu zagrebačkim ulicama. Okupili su se na petom jubilarnom Antunovskom hodu za mlade, javlja Dnevnik Nove TV.

Tisuće hodočasnika prošetale su u koloni zagrebačkim ulicama, rutom dugom 16 kilometara od Sesvetskih Sela do Svetog duha. Svatko je šetao sa svojom nakanom.

Mladima se u hodu pridružio fra Sandi Aščić s kojim je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV.

"Mladi su sretni, zadovoljni, iako mislimo da mi često trebamo napraviti savršeni igrokaz, da mi trebamo pjevati i sve najbolje napraviti, a zapravo ne ovisi o nama, ovisi o sili odozgo, ovisi o Bogu. Ako dobri Bog to ne blagoslovi, sve nam je uzalud", poručio je Aščić.

image

Antunovski hod mladih

/Nera Šimić/cropix
image

Antunovski hod mladih

/Nera Šimić/cropix

"Reakcije su prelijepe, zaista odlične što se tiče ljudi. Dobri Gospodin nam je dao radost prije svega i mi tu radost želimo podijeliti drugima. Kao što je sveti Antun pripovijedao prije 800 godina, ovo je naša propovijed", dodao je.

"Željeli smo spojiti dvije župe. Župu Sesvetskih Sela i Župu svetog Antuna. Cilj nam je pokazati da u našoj crkvi i dalje ima mladih", zaključio je fra Aščić.

image

Antunovski hod mladih

/Nera Šimić/cropix
image

Antunovski hod mladih

/Nera Šimić/cropix
image

Antunovski hod mladih

/Nera Šimić/cropix

Na Antunovskom hodu mladih zajedno sa svojom djecom sudjelovao je i voditelj Dnevnika Nove TV Petar Pereža, nakon što je prošlog četvrtka u bazilici sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu na Svetom Duhu prisustvovao ‘‘Duhovno duhovitim večerima‘‘.

Sada je otkrio koliko mu ovaj čin i vjera znače u životu.

‘‘Ja sam baš presretan i ponosan na našu Hrvatsku. Trend u Europi je da mladi sve manje idu u crkvu, ali u Hrvatskoj je drugačije, sve više mladih je u crkvama zahvaljujući baš ovakvim događajima poput hoda za Antunovo‘‘, govori Petar.

‘‘Meni vjera puno znači, mi smo duhovna bića, to dovoljno govori. Bez vjere, bez Isusa, nama kao kršćanima život ne znam bi li imao smisla‘‘, rekao je.

Ono što ga je još više razveselilo bila je i činjenica da su s njim na hodu bila i njegova djeca kojima želi biti dobar vjerski primjer.

‘‘I moja djeca su tu i ja kao roditelj želim biti dobar primjer da treba slaviti Isusa, ići u crkvu i primiti sakramente jer je loše od njih očekivati nešto, a da im ja u tome ne pokazujem pravi put‘‘, rekao je iskreno.

Inače, za Petrovu ljubav za vjerom proteklih su dana saznali i brojni hrvatski građani nakon što je na TikToku izašao videozapis voditelja kako pjeva i radosno širi ruke u crkvi.

Svaki četvrtak od 19 sati u bazilici sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu na Svetom Duhu okuplja se tisuće mladih na tematskim večerima pod nazivom ‘‘Duhovno duhovite večeri‘‘ na kojima nakon svete euharistije slave Boga uz pjesmu i razgovor, a tamo se prošlog četvrtka našao i Petar.

S rukama podignutim u zrak Pereža je zajedno s tisućama okupljenih pjevao poznatu duhovnu pjesmu ‘‘Dubine‘‘, a snimka je ubrzo postala viralna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:19