ZAGREB

Voditelj podružnice Gradska groblja u Zagrebačkom holdingu podnio ostavku

Do imenovanja novog rukovodstva poslove vršitelja dužnosti voditelja podružnice Gradska groblja od danas obnaša Roko Gruja
Patrik Šegota
 Darko Tomas/Cropix

Dosadašnji voditelj podružnice Zagrebačkog holdinga - Gradska groblja Zagreb Patrik Šegota podnio je ostavku, izvijestio je u utorak Zagrebački holding na svojim internetskim stranicama. 

"Dosadašnji voditelj podružnice Gradska Groblja Patrik Šegota, podnio je ostavku na dužnost voditelja podružnice. Do imenovanja novog rukovodstva, poslove vršitelja dužnosti voditelja podružnice Gradska groblja od danas obnaša Roko Gruja", objavio je kratko na svojim internetskim stranicama Zagrebački holding. 

U Gradskim grobljima Hini je rečeno da je Patrik Šegota trenutno na sastanku pa ne može dati izjavu.

Gradska groblja navode da Patrik Šegota u dogovoru s Upravom društva odlazi na novu dužnost.

"Nakon dvije godine na čelu Podružnice Gradska groblja, tijekom kojih je uspješno unaprijeđena organizacija rada i postignuti iznadprosječni financijski rezultati, te ostvarene značajne investicije na svih 28 groblja, voditelj Podružnice Patrik Šegota, u dogovoru s Upravom društva, odlazi na novu dužnost", stoji u objavi u kojoj se nabrajaju uspjesi Šegotinog mandata na čelu Gradskih groblja.

Navodi se uz ostalo kako je tijekom proteklog dvogodišnjeg razdoblja u obnovu postojeće i izgradnju nove infrastrukture, nabavku elektrovozila za prijevoz po grobljima, kupnju i ugradnju nove kremacijske peći te druge opreme, kao i za tekuće i investicijsko održavanje uloženo gotovo 50 milijuna kuna.

Mediji pak navode da je Patrik Šegota podnio ostavku nakon što su mediji otkrili da je raspisao javni poziv za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na groblju Mirogoju.

Na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana pobijedile su četiri tek osnovane tvrtke. Sve četiri ponude bile su jednako vrijedne - 3510 kuna.

Kako je 24 sata pisao prije nekoliko tjedana, sve te tvrtke ne posluju na lokacijama koje su dobile već su poslovanje prepustile obrtu Velina design u vlasništvu Veline Oršolić, bivše pjevačice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. prosinac 2020 23:14