PAD VUKOVARA

Vodotoranj spreman za Dan sjećanja: ‘Primijenit ćemo i dodatne mjere ako nam ih propišu‘

Čelnici Grada poručili su da se za žrtve Vukovara svi mogu pomoliti i upaliti svijeće u svojim domovima
 Miroslav Slafhauzer/cropix

Na Vukovarskom vodotornju, prema riječima Darijana Zeke, direktora istoimene tvrtke koja upravlja tim simbolom Vukovara, spremni su za Dan sjećanja, ali i poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera, kojih se pridržavaju od 31. listopada, kada je Vodotoranj otvoren za posjetitelje.

- Kod nas u biti nema nekih većih promjena. Naime, i dosad je sukladno epidemiološkim mjerama boravak na Vodotornju u jednom trenutku bio dopušten za maksimalno 50 osoba, tako je i sada, tako će biti i za Dan sjećanja. Što se tiče ostalih mjera, na oba ulaza imamo postavljene dezinfekcijske barijere i dezinfekcijska sredstva, a boravak u Vodotornju dopušten je samo uz korištenje maski. Maske nose i naši djelatnici, a za one osobe koje eventualno dođu i nemaju masku osigurali smo dostatne količine da im ih damo, jer ne želimo nikoga ugroziti eventualnom zarazom - rekao je Zeko. Dodao je i da djelatnici Vodotornja nekoliko puta dnevno dodatno dezinficiraju sanitarne čvorove, kao i sve površine koje posjetitelji dodiruju, pa tako i LED ekrane na kojima se mogu pogledati filmovi o Vukovaru i Domovinskom ratu.

- Posjetitelji su iznimno disciplinirani i do sada nije bilo nikakvih problema, pa ih ne očekujemo ni ubuduće. Što se tiče Dana sjećanja, svakodnevno pratimo kakva je situacija i spremni smo primijeniti i dodatne mjere ako nam ih epidemiološka struka propiše - istaknuo je Zeko, koji vjeruje da će svi koji u srijedu dođu u Vukovar pokazati dovoljno razumijevanja i strpljenja pri posjetu Vodotornju, gdje će se vjerojatno morati dulje čekati za ulazak.

Inače, u Vukovaru su u zadnjih 14 dana zabilježene 204 novopozitivne osoba na koronavirus, što je 17,55 posto od ukupnog broja od 1162 novozaraženih u tom periodu u Vukovarsko-srijemskoj županiji. S obzirom na aktualnu situaciju, i ravnateljica ZZJZ-a Vukovarsko-srijemske županije, dr. Kata Krešić pozvala je građane da 18. studenoga ne dolaze u Vukovar, nego da pijetet prema žrtvi grada heroja pokažu paljenjem svijeće u svojim domovima, u krugu obitelji.

- Među oboljelima ima jako mnogo osoba s nepoznatim izvorom zaraze. Stoga, s epidemiološkog aspekta molimo osobe da ne odlaze na mjesta okupljanja - rekla je dr. Krešić, a i čelnici Grada, koji su u samoizolaciji, poručili su da se za žrtve Vukovara svi mogu pomoliti i upaliti svijeće u svojim domovima te da onima koji ne dođu to neće biti zamjereno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 01:54