CROATIA OSIGURANJE

Vojković očekuje 890.000 kn otpremnine, Šuker ne želi platiti

Postoje velike mogućnosti da članovi Nadzornog odbora Croatia osiguranja, na čijem je čelu ministar financija Ivan Šuker, ne prihvate Vojkovićeve financijske rezultate

ZAGREB - Hrvoje Vojković, bivši predsjednik Uprave Croatia osiguranja, očito će ostati bez 890.000 kuna otpremnine koliko je, prema ugovoru trebao dobiti nakon razrješenja s dužnosti. Iako je Vojkovićev ugovor o razrješenju tajan, doznajemo da bi on iz svoje bivše tvrtke mogao otići bez ičega. Naime, u menadžerskom ugovoru koji je Vojković potpisao stoji i klauzula prema kojoj stoji da otpremnina neće biti isplaćena ako su oni koji su razriješeni doveli do lošeg poslovanja tvrtke ili su nanijeli štetu tvrtki.

Vojkovića bi, navodno, otpremnine mogla stajati upravo ta klauzula, odnosno nanošenje štete tvrtki. Neće mu, čini se, pomoći ni dobri poslovni rezultati koje je nedavno objavilo Croatia osiguranje, a prema kojima je ta tvrtka u 2009. ostvarila bruto dobit u iznosu od 97 milijuna kuna, što je za 41,7 posto više u odnosu na 2008. godinu.

Igre oko rezultata

Naime, kako doznajemo, postoje velike mogućnosti da članovi Nadzornog odbora Croatia osiguranja, na čijem je čelu ministar financija Ivan Šuker, ne prihvate Vojkovićeve financijske rezultate. U tom slučaju Vojković bi ostao bez otpremnine.

Hrvoja Vojkovića s mjesta predsjednika Uprave CO smijenio je, na prijedlog Vlade, Nadzorni odbor te tvrtke na sjednici 22. veljače 2010., uz obrazloženje da je Vojković smijenjen zbog afera koje su se provlačile po medijima.

Plaća za 53 mjeseca

Prema menadžerskom ugovoru Vojkoviću je, navodno, trebala pripasti otpremnina od 890 tisuća kuna s obzirom na to da se otpremnina za članove Uprave računa tako da se pomnoži iznos posljednje plaće s brojem mjeseci koji su preostali do isteka mandata. Vojkovićeva neto plaća, nakon posljednjih smanjenja, iznosila je 16.800 kuna, a do isteka mandata preostala su mu 53 mjeseca. Taj pomnoženi iznos doveo je do otpremnine od 890.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 04:38