StoryEditor
MOĆNI AVIONI

VOJNI SPEKTAKL NA PLESU Američki zrakoplovi F-16 prvi put stigli u Hrvatskoj, zajedno sa hrvatskim MiG-ovima planiraju za vikend letačke aktivnosti

 
 MORH

Nakon prošlogodišnjeg posjeta potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića Nacionalnoj gardi Minnesote u svibnju 2018. godine i na poziv ministra, u Hrvatsku su došli pripadnici 148. Fighter Wing-a Nacionalne garde Minnesote s dva američka višenamjenska borbena aviona F-16.

Prilikom ulaska u naš zračni prostor američke avione F-16 dočekala su dva aviona MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i dopratila ih do zrakoplovne baze na Plesu, priopćilo je danas Ministarstvo obrane.

MORH

Ovo je prvi put da američki avioni F-16 dolaze u 91. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarnu "Pukovnik Marko Živković" na Plesu, gdje će boraviti od 5. do 8. travnja  2019. godine.

 

Pripadnici 148. Fighter Wing-a Nacionalne garde Minnesote dolaze u posjet 91. zrakoplovnoj bazi HRZ-a u sklopu bilateralne obrambene suradnje Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država te partnerstva Republike Hrvatske i Savezne Države Minnesote.

Zajedničke letačke aktivnosti pripadnika HRZ-a i pripadnika 148. Fighter Wing-a Nacionalne garde Minnesote planirane su tijekom ovog vikenda u zračnom prostoru Republike Hrvatske, objavio je MORH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. srpanj 2020 03:26