NOVI SKANDAL

'VOLIMO DA SU SESTRE U PRIPIJENOM' Varga uz nagradu dodijelio i seksistički komentar

UHP već devetu godinu zaredom dodjeljuje zahvalnice najliječnici i najsestri za predani rad
 Screenshot HRT

Na dodjeli nagrada najliječniku i najsestri, koje svake godine biraju pacijenti, bio je i ministar zdravlja Siniša Varga koji je dodjeljujući nagradu najsestri te odijevajući joj sestrinsku kutu izrekao je nedopustivi seksistički komentar, piše HRT.

- Volimo da su sestre u pripijenom - kazao je ministar Varga.

Neprimjereni ispad je za svaku osudu, a ministar će zasigurno izreći i svoj pogled na incident.

Inače, Željka Perić, liječnica obiteljske medicine iz Zdenaca kod Orahovice, i Štefica Bagarić, medicinska sestra Klinike za psihijatriju Vrapče, najbolje su zdravstvene djelatnice 2014., po izboru Udruge hrvatskih pacijenata.

U povodu Svjetskog dana bolesnika, 11. veljače, UHP devetu godinu zaredom dodjeljuje zahvalnice najliječnici i najsestri za predani rad, humanost i stalnu dostupnost pacijentima. Nagrađene predlažu i biraju pacijenti, a odabir se potvrđuje i ocjenama kolega iz struke, piše HRT.

Ministar Varga ispričao se zbog seksističkog komentara

ZAGREB - Ministar zdravlja Siniša Varga u petak se ispričao zbog svoga komentara kako bi volio da sve medicinske sestre nose pripijenu odjeću, istaknuvši kako iskreno žali zbog te neprimjerene izjave.

"Danas sam imao čast sudjelovati u dodjeli Zahvalnica za najliječnika i najsestru, koje dodjeljuje Udruga hrvatskih pacijenata. Kako sam zamoljen da gospođi Štefici Bagarić, dobitnici Zahvalnice simbolično uručim sestrinsku kutu, to sam rado i učinio. Moja izjava tom je prilikom bila neprimjerena, zbog čega iskreno žalim. Žao mi je ako sam bilo koga tom izjavom na bilo koji način uvrijedio, to mi nikako nije bila namjera", navodi Varga u priopćenju.

Ističe kako se za žensko-mušku ravnopravnost zalaže u svakodnevnom radu kao medicinar, kao i u privatnom životu. "Nastavit ću se zalagati za ravnopravnost žena i muškaraca", zaključuje Varga u priopćenju.

Ministar je u petak dodijelio zahvalnicu za najliječnika i najsestru, koje svake godine biraju pacijenti, te je pritom, odijevajući dobitnici sestrinsku kutu, rekao: "Volimo da su sestre u pripijenom".

Željka Perić, liječnica obiteljske medicine iz Zdenaca kod Orahovice, i Štefica Bagarić, medicinska sestra Klinike za psihijatriju Vrapče, su po izboru Udruge hrvatskih pacijenata najbolje zdravstvene djelatnice u prošloj godini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:53