IZVANREDNI OTKAZ

Vozač autobusa u Dubrovniku udario kolegicu jer mu nije htjela dati vode, Radničko vijeće ga brani: ‘Uredan i stručan čovjek‘

Radničko vijeće Libertasa nije dalo suglasnost na otkaz vozaču zbog navedenog slučaja

Autobusi Libertasa (arhivska fotografija)

 Bozo Radic/Cropix

Vozač Libertasovog autobusa u Dubrovniku fizički je nasrnuo na kolegicu koja je bila u smjeni na šalteru i udario ju.

Fizički obračun vozača dubrovačkog javnog prijevoznika Libertas dogodio se prošli tjedan.

Prema neslužbenim informacijama Dubrovačkog dnevnika, vozač je od kolegice tražio vodu, a ona mu je odgovorila da uzme sam. Nakon njenog odgovora, vozač je fizički nasrnuo na djelatnicu te je udario.

O događaju su saznali i u Upravi Libertasa te su djelatniku uručili izvanredni otkaz.

Prema saznanjima Dubrovačkog dnevnika, Radničko vijeće Libertasa nije dalo suglasnost na navedeni otkaz.

"Radničko vijeće nije dalo suglasnost za otkaz vozaču zbog navedenog slučaja, jer smo smatrali da bi sve činjenice trebalo dodatno provjeriti uz širu dokumentaciju vezanu za slučaj. S obzirom na to da nije nikada prijavljen ovaj napad na osobu, smatrali bi da se trebalo podrobnije ispitati cijeli slučaj, pa i medicinska dokumentacija", pojašnjava predsjednik Radničkog vijeća, Srđan Radišić.

Na pitanje je li navedeni djelatnik Libertasa imao do sada slične ili bilo kakve incidente u firmi, Radišić odgovara kako po njegovom saznanju, u Libertasu, ovaj vozač do sada nije imao nikakve incidente, no dodaje kako ne može govoriti niti tvrditi za bilo što izvan posla.

"To je uredan i stručan čovjek", naglašava Radišić, no na pitanje je li se sankcionirani djelatnik za vrijeme zaposlenja u Libertasu bavio i platformskih prijevozom, odnosno Uberom, odgovara kako ne zna.

Iz Libertasa odakle su potvrdili kako je radniku uručen izvanredni otkaz.

"Libertas je upoznat s navedenim događajem te osoba koja je bila sudionik događaja više nije zaposlenik Libertasa. Radničko vijeće uskratilo je dati suglasnost za prekid radnog odnosa, ali kako suglasnost Radničkog vijeća u ovom slučaju nije obvezujuća za poslodavca, a Libertas oštro osuđuje bilo kakav oblik nasilja, radniku je uručen izvanredni otkaz ugovora o radu," stoji u njihovom odgovoru na upit Dubrovačkog dnevnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 20:42