INCIDENT U FLIXBUSU

Vozač o optužbama glumice izbačene iz autobusa: ‘Putnici su mi odmah rekli - ona od ovakvih scena živi!‘

U tom brojanju taman je došla cura s kartom, a nama u busu 53 putnika. Dakle, netko je višak u busu tko nema kartu.

Privatni album

 /Slobodna Dalmacija

Ante Bonacin, vozač autobusa iz kojeg je izbačena splitska glumica Ana Uršula Najev, oglasio se na njezinu objavu.

Čovjek kojem je 2018. godine dodijeljena nagrada "Ponos Hrvatske", u svom je priopćenju rekao da djevojka laže te je čitav incident prepričao u cijelosti:

Ukrcaj 53 putnika na liniji FLIXBUS N970 s polaskom u 14.15, za Split, bus Man.

Standardna procedura ukrcaja putnika i prtljage se odvijala po planu i programu, ništa nije naslućivalo da će nam radni dan završiti tako što će biti medijski popraćen sa svih strana zbog nikoga!

Ja, Ante Bonacin, sin Ivice iz K. Sućurca, sam bio na vratima i gledao i skenirao karte, kolega Žarko Jukić, sin Slavka iz Čavoglava, je slagao prtljagu... Prilikom skeniranja i provjere karata sve je teklo u redu, međutim, kao i uvijek imate 70% putnika koji kad im se pogleda karta uđu u bus ostave stvari i izađu opet vanka, u svoj toj gunguli gdje je nemoguće zapamtiti sva lica jer nisam kompjuter, ljudi ulaze-izlaze, a nekad kad se posumnja na nekoga ponovno se skenira karta. Nekad na jednoj karti imate više putnika. Na primjer, samo dvoje izađe iz busa vani, a ostali ostanu u busu. Karta je u onoga što je u busu i tu treba biti psiholog i ocijeniti je li istina ili ne.

S obzirom na to da smo krcali prtljagu pred polazak i na desnu stranu za putnike koji žele izaći u Solinu bili smo razapeti na sve strane i vrata. Kako je dama ušla, ja ne znam.

Svakako se prije polaska broje putnici da provjerimo sami sebe. U tom brojanju taman je došla cura s kartom, a nama u busu 53 putnika. Dakle, netko je višak u busu tko nema kartu.

Na mikrofon sam upitao dva puta dali netko ima da mu nije karta pregledana, nitko se nije javio. Zatim sam krenuo u ponovno pregledavanje karata osobu po osobu, sjedalo po sjedalo. Kada sam došao do 5-6 reda, dotična osoba mi vadi nevaljanu kartu, odnosno kartu za sutradan. Objašnjavam joj da ne može putovati s nama jer nema valjanu kartu i da napusti bus kako bi cura koja ima kartu mogla sjesti. Na to je dama rekla: ‘Neka mala sjedi na skalama, ja danas moram doći u Split‘. Ja sam joj opet ponovio da mora izaći vani jer neće bus krenuti dok ne izađe i da već kasnimo 10-ak minuta zbog nje. Ona je inzistirala onda da joj ja vratim pare za kartu na što sam joj rekao: ‘Niti sam vam je prodao, niti vam imam što vraćat, izađite iz busa jer ću zvati policiju‘. Rekao sam joj: ‘Mlada damo, vi nemate kartu i ne možete putovati s nama‘. Na spomen policije je izašla i u odlasku nam slatko rekla: ‘Mrš stoko, vidjet ćete Boga svoga‘. Jako lijepi vokabular za jednu ‘glumicu‘ u govoru, mora se priznat. 53 putnika su slavila pljeskom kada je napokon izašla iz busa.

Ja nisam ni tada znao o kome se radi već su nam putnici rekli - sada ćete u novine završiti jer ona od ovakvih izmišljenih scena živi. Mi se ne kajemo za ništa, opet bismo isto postupili jer radimo časno i pošteno posao kojeg volimo, kako ja tako i moj kolega. Žao mi je samo sto jedna ‘influenserica‘ ima svoju snagu u medijima naspram malog običnog čovika radnika. Istina će uvijek pobijediti laž - zaključio je Bonacin.

‘Flixbus se oglasio povodom jučerašnjeg incidenta: Ovo su jako teške optužbe...‘

Jučer je glumica Uršula Najev na Facebooku objavila status prema kojem ju je vozač iz Flixbusa verbalno napao i izbacio iz autobusa, kojim je trebala do Zagreba, piše Dalmatinski portal.

Tvrdila je da se u tom trenutku osjećala ugroženo te da je imala napad panike, a da se na nju vozač derao dok nije napustila vozilo. Kasnije je svoju stranu priče ispričao i vozač, prema čijim riječima djevojka uz nevaljanu kartu nije htjela napustiti vozilo. Dodao je da je kasnije rekla: ‘Mrš stoko, vidjet ćete Boga svoga‘ te da su putnici pljeskali kada je napustila autobus.

Sada su o svemu progovorili i djelatnici Flixbusa, a odmah su objasnili da vozač neće biti sankcioniran - jer je autobus bio pun,a djevojka nije imala ispravnu kartu. Dodali su i da su putnici ostavili svoje kontakte u slučaju da bude potrebno svjedočiti, piše Dalmatinski portal.

- Žao nam je zbog neugodne i vrlo osobne emocionalne situacije koju je jučer doživjela jedna od naših putnica. Ovim putem potvrđujemo kako je autobus na relaciji Zagreb-Split s jučerašnjim polaskom, 11.12.2022. godine, bio popunjen do zadnjeg sjedala te na žalost nije bilo mjesta za putnicu koja je imala neispravnu kartu, odnosno kartu s polaskom za dan kasnije, objasnili su.

- Svakoj situaciji koja utječe na nezadovoljstvo putnika prije, za vrijeme ili nakon vožnje pristupamo vrlo ozbiljno. Nakon što nam je službeno dojavljeno u kojoj su se situaciji pronašli kako dotični putnik tako i naši vozači, zatraženo je službeno očitovanje vozača na navedenoj liniji te su u obzir uzeti i komentari ostalih putnika koji su jednako tako sudjelovali i bili prisutni za vrijeme nemilog događaja, a koji su ustupili i svoje kontakte u slučaju potrebe za svjedočenjem.

Dodali su kako je njihov vozač nedavno bio medijski hvaljen kao jedan od najboljih:

- Prema svemu zaprimljenom, možemo utvrditi da se vozač FlixBusa, koji je do nedavno bio javno i medijski hvaljen kao jedan od naših najboljih vozača, suočio s teškim javnim optužbama. Kao kompanija dužnost nam je brinuti o zadovoljstvu i sigurnosti svakog putnika, ali isto tako dužnost nam je štiti naše vozače koji se često susreću s neugodnim situacijama na licu mjesta, osobito kada su u pitanju ovako teške optužbe. Vozači neće biti sankcionirani u ovom slučaju, a o daljnjim mogućim koracima ćemo interno razgovarati", rekli su u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 17:28