PRIJETI MU 10 GODINA ZATVORA

Vozač odgovoran za tragediju na Trešnjevci ima 20 prijava, a nikada nije kažnjen? I da, i ranije je prolazio kroz crveno...

 Boris Kovačev/CROPIX

ZAGREB - Mladen Guštin (55), koji je osumnjičen da je u četvrtak prošao kroz crveno svjetlo u Ozaljskoj ulici u Zagrebu i skrivio sudar u kojoj su poginuli majka Neda (49) i sin Ivan (18), navodno već ima 20 prometnih prekršaja, javlja Večernji list. Upravo iz tog razloga, što je od 1999. do 2009. skupio toliko prekršaja, istražni sudac mu je odredio jednomjesečni pritvor.

Kako doznaje Večernji, svi prekršaji su otišli u zastaru te ni za jedan nije kažnjen. Jednom je evidentiran zbog prolaska na kroz crveno svjetlo, a četiri puta zbog nepropuštanja pješaka na pješačkom prijelazu.

Guštin je kobnog četvrtka vozio svoj terenac Porsche Cayenne 80 kilometara na sat iako je brzina ograničena na 50 km/h. Audi s kojim se sudario navodno je vozio sporije od ograničenja. Terenac se nakon udarca počeo okretati te je pokupio Nedu Bujević (49) i ugurao ju u prtljažnik parkiranog Clija. Njen sin Ivan (18) također je na mjestu poginuo.

Guštin navodno tvrdi da nije kriv i da je prošao na zeleno svjetlo. Iako je od nesreće prošlo već šest dana, zagrebačka policija ni Općinsko državno odvjetništvo još nisu iznijeli okolnosti tragedije na Trešnjevci. Jedino je poznato da su oba vozača bila trijezna, a tužiteljstvo je objavilo da postoji osnovana sumnja da je Guštin skrivio sudar. Guštin je vlasnik zagrebačke tvrtke MG Film Distribution koja se bavi distribucijom filma, a kao i žrtve, ima adresu na Trešnjevci. U postupku će ga braniti odvjetnik Ljubo Pavasović-Visković, javlja Večernji.

Cijeli tekst možete pročitati OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 05:12