OKORJELI KRIMINALAC

VOZAČ TAKSIJA S VIŠE OD 300 PRIJAVA NA PLESU POKUŠAO OPLJAČKATI AMERIKANCE Uhvaćen kako iz torbice vadi novčanik

 Facebook / EkoTaxi

ZAGREB - Tročlana obitelj iz američke savezne države Sjeverna Karolina sat vremena prije napuštanja hrvatskog tla u srijedu iza podneva doživjela je neviđeni šok, jer ih je prilikom iskrcaja njihove prtljage iz taxi vozila 'Eko taxi', a kojim su se dovezli na zagrebački aerodrom Pleso, pokušao pokrasti upravo taksist A.D.(36), inače okorjeli recidivist sa preko 300 kaznenih djela!

Nepopravljivog taksistu kojem je bio to tek peti dan da 'taksira', uočio je s rukom u torbici iz koje mu vadi novčanik Amerikanac J.D.W.(30) te ga je spriječio u daljnjem naumu i pozvao u pomoć policajce koji su bili u blizini. Spasio je svoje stvari, pa tako i dokumente koji su njemu i njegovoj supruzi te maloljetnom djetetu bili neophodni za daljnje putovanje, a policija je 36-godišnjeg kršitelja zakona iz okolice Vrbovca odvela u policijsku postaju na obradu.

- Ostali smo šokirani kad nas je policija izvijestila. Dali smo čovjeku maksimalno povjerenje a on nas je izigrao. Prilikom apliciranja za posao, dostavio je svu potrebnu dokumentaciju pa tako i potvrdu o nekažnjavanju prema kojoj je uzoran građanin. Posao je dobio prije pet dana, usmeni intervju je odrađen i bilo je sve regularno. Nismo posumnjali da on nije osoba za koju se predstavlja, a ponajmanje da smo zaposlili kriminalca! Uredno je odrađivao osmosatno radno vrijeme, vozilo vraćao prema dogovoru, nije bilo klijenata koji su se žalili - poručuju iz Eko taxija s napomenom kako će, obzirom da se osjećaju izigrano jer je riječ o okorjelom kršitelju zakona sa bogatim policijskim dosjeom, tražiti od policije da poduzme i dodatne korake.

Odlučili su se za to jer sumnjaju u krivotvorenu potvrdu o nekažnjavanju obzirom da je vrlo malo za (po)vjerovati da netko sa toliko bogatim opusom kaznenih djela od širokog spektra imovinskih delikata do dovođenja u opasnost života i imovine, može imati čistu potvrdu o nekažnjavanju. Naime, takvu potvrdu izdaje Općinski kazneni sud u Zagrebu ako se protiv osobe ne vodi nikakav kazneni postupak na Županijskom te Općinskom kaznenom sudu odnosno ako nije doneseno rješenje o istrazi, ako nije podignuta optužnica i ako nema barem nepravomoćne presude po optužnom prijedlogu. Je li doista 36-godišnji, sad već bivši taksist Eko taxija, platio 30 kuna i dostavio poslodavcu originalnu potvrdu, ili ju je krivotvorio a zbog čega će si podebljati krim-dosje, pokazat će vještačenje iste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:45