POVUKAO POTPORU

Vrančić: Ispričavam se, poštivat ću odluku HDZ-a

 Andrija Lučić/CROPIX

ZADAR - Božidar Kalmeta je odradio domaću zadaću koju mu je postavila Jadranka Kosor: nakon hitne sjednice Gradskog odbora HDZ-a Zadra održane u srijedu navečer, gradonačelnik Zvonimir Vrančić je povukao svoju izjavu, ispričao se i najavio da će poštivati odluku stranačkog vrha po kojoj HDZ u drugom krugu predsjedničkih izbora neće dati potporu niti jednom od dvojice kandidata.

- Svojom izjavom nisam imao namjeru ignorirati odluku stranačkog vodstva, već sam iznio isključivo osobni stav o tome koji mi se kandidat čini prihvatljivijim. Kako sam proizveo dojam nepoštivanja stranačkog vodstva i predsjednice HDZ-a, a to mi nije bila namjera, žalim i ispričavam se zbog nesporazuma koji se dogodio, izjavio je novinarima Zvonimir Vrančić i najavio da će ubuduće poštivati odluku vrha HDZ-a.

Vrančić je pojasnio da dok je davao svoju izjavu o potpori Milanu Bandiću, što je izazvalo reakciju s vrha HDZ-a, nije imao detaljne informacije o stavu stranačkog vodstva i predsjednice Jadranke Kosor, te da u njenoj izjavi datoj neposredno po objavljivanju izbornih rezultata nije prepoznao „obvezujući karakter“. Novinarima se obratila i predsjednica GO HDZ-a Ana Lovrin koja je rekla da je Vrančićeva izjava „možda unijela djelić zabune u članstvo“, ali su zadarski HDZ-ovci potvrdili stav središnjice po kojemu stranka neće dati potporu ni Bandiću ni Josipoviću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2024 09:18