VELIKO SRCE

Vrbovečki vatrogasci svoje dnevnice uplatili za gradnju kuće obitelji iz Siska: ‘Nismo tamo išli zbog novca‘

39 vatrogasaca pomagalo je Sisku i Banovini ukupno 70 dana, a za to im je Hrvatska vatrogasna zajednica uplatila 14.000 kuna naknade

Vrbovečki vatrogasci donirali su svoje dnevnice za izgradnju kuće obitelji pogođenoj potresom

 Hrvatska vatrogasna zajednica

Predsjedništvo i Upravni odbor Gradske vatrogasne zajednice Vrbovec odlučili su iznos od 14.000 kuna, koji su dobili na račun dnevnica za sudjelovanje u sanaciji šteta od potresa na Banovini, uplatiti u poseban fond grada Vrbovca za gradnju kuće jednoj stradaloj obitelji u Sisku. U srijedu su navečer službeno uručili novčanu uplatnicu gradonačelniku Vrbovca, Denisu Kralju, piše Hrvatska vatrogasna zajednica.

- Kuća se gradi, temelji su gotovi, a zidari samo čekaju da prođu ovi veliki minusi i da krenu u zidanje. Vjerujem da će tada sve ići puno brže. Još jednom, hvala vam na svemu i ovome daru, dobro će doći jer su troškovi prilično visoki - zahvalio je gradonačelnik Kralj.

Predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Vrbovca, Slavko Povrlišek, ispričao je kako je 39 vatrogasaca pomagalo Sisku i Banovini ukupno 70 dana, a za to im je Hrvatska vatrogasna zajednica uplatila 14.000 kuna naknade, odnosno, dnevnica.

- Naši su dečki jednoglasno odlučili da ta sredstva uplatimo u fond za gradnju kuće jednoj peteročlanoj obitelji u Sisku, koju grad Vrbovec upravo gradi. Mi nismo na Banovinu išli radi dnevnica, već kao ljudi iz humanitarnih razloga pomoći tamošnjim ljudima i svojim kolegama - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:22