INCIDENT

VRDOLJAK I ČIKOTIĆ SE UMALO POTUKLI NAKON OTVORENOG?! Žestoko se posvađali u HRT-ovom kafiću oko HEP-a: 'U emisiji sam se morao suzdržavati, sad neću'

Ivan Vrdoljak i Ante Čikotić
 Hanza Media

Nakon burne rasprave o cijeni plina, koju su vodili u HRT-ovoj emisiji Otvoreno u srijedu navečer, državni tajnik za energetiku Ante Čikotić i bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak su se, kako neslužbeno doznaje Novi list, žestoko sukobili u HRT-ovom kafiću. Njihova je svađa bila na rubu incidenta, odnosno tučnjave, otkrivaju oni koji su tome svjedočili, pri čemu je Vrdoljak, navode, Čikotiću 'izdijelio' brojne psovke.

Svađa je kulminirala u trenutku kad je Vrdoljak Čikotiću rekao da je on za svog mandata uspješno restrukturirao HEP, a Čikotić mu na to odgovorio kako je za dobre HEP-ove rezultate zaslužna dobra hidrologija te da i on može tako 'uz pomoć dva šamana' biti uspješan. Vrdoljak je 'šamane', kažu svjedoci, čuo kao 'šamare', nakon čega se žestoka rasprava zamalo pretvorila u fizički obračun, no ostali iz društva su ih uspjeli nekako smiriti. Iako neslužbene informacije Novog lista kažu da je Čikotić Vrdoljaka zbog prijetnji prijavio policiji, Čikotić to demantira.

- Nije to bio nikakav incident, već smo nakon emisije samo nastavili s raspravom o onome o čemu se govorilo i u emisiji. Ja sam govorio o tome kako vidim budućnost hrvatske energetike, gospodin Vrdoljak je pak iznosio svoja iskustva i mišljenje, Čikotićeva je, puno blaža verzija incidenta na Prisavlju, dok Vrdoljaka iz Novog lista nisu uspjeli dobiti.

Kako svjedoče drugi koji su sjedili s njima nakon emisije, Vrdoljak je 'poludio na Čikotića', govoreći kako se 'u emisiji morao suzdržavati, ali sad više neće'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2023 10:48