RAT OKO TITA

Vrdoljak: Imam Veljkovo pismo; Bulajić: Takvo pismo ne postoji

Antun Vrdoljak tvrdi da mu je Bulajić pismeno odobrio korištenje svojih materijala iz serije ‘Titovi memoari’, a Bulajić odgovara da ‘takvo pismo ne postoji’

ZAGREB - Traje prava epopeja, poput filmova koje su dvojica velikih hrvatskih redatelja svojedobno snimala, oko korištenja arhivskih materijala iz serije “Titovi memoari” Veljka Bulajića u seriji “Tito” Antuna Vrdoljaka.

- Nemam nikakvih problema ni s Bulajićem, ni s HRT-om - izjavio je za portal Index ljutiti Antun Vrdoljak, autor kontroverzne serije “Tito” koju odnedavno emitira HTV.

Snimao za TV Zagreb

Naime, Vrdoljak je u svom uratku obilno koristio materijal iz serije “Titovi memoari” koju je svojedobno za TV Zagreb radio poznati redatelj Veljko Bulajić. Prema riječima samog Bulajića, materijali su korišteni bez njegova znanja, odnosno tek mu je neposredno uoči emitiranja serije rečeno da će on biti korišten, ali, tvrdi Bulajić, bez objašnjenja u kojoj formi i količini.

Antun Vrdoljak odgovorio je kako nije točno da je snimke iz “Titovih memoara” bez Bulajićeva dopuštenja koristio u svojoj seriji “Tito”.

Bulajić traži objašnjenje

Štoviše, Antun Vrdoljak tvrdi da ima Bulajićevo pismo u kojemu mu je on dopustio korištenje materijala.

Bulajić, koji je već prije rekao da je bio iznenađen načinom na koji je njegov materijal korišten u Vrdoljakovoj seriji, istaknuo je: - Takvo pismo, kojim odobravam korištenje svog materijala iz serije ‘Titovi memoari’ u serijalu ‘Tito’, ne postoji! Stoga očekujem od HTV-a i producentske kuće Mediteran, koja je napravila seriju ‘Tito’, objašnjenja i odgovore na neka moja pitanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 04:07