KRIZA VLASTI

VRDOLJAK NAKON OSTAVKE PETROVA 'Sad ćemo tražiti opoziv Plenkovića, pozivam Most i SDP da nam se pridruže'

 Goran Mehkek / HANZA MEDIA

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak obrušio se na Nikolu Grmoju i kazao kako je populist kojemu je cilj proizvoditi laži.

- Teško je ostati pristojan nakon toliko laži iz usta Nikole Grmoje. Osnovna svrha populista kao što je on je da proizvode lažne informacije. Nas nitko nije tražio potpise za raspuštanje Sabora. Ja sam predsjedniku Sabora rekao kad odstupi da može doći po potpis. Što se tiče Grmojinih tvrdnji o nekom našem dogovoru s HDZ-om, neka Petrov svoje ljude koji su bili na tom sastanku stavi na poligraf. Niti Marić ni Petrov ne zaslužuju da nastave mandat. Nemojte lagati narodu, danima se suzdržavam na vaše objede - kazao j.

- Tražit ćemo potpise svih klubova zastupnika da vidimo ima li Plenković većinu ili ne. Ako nema, onda idemo ponovno na skupe izbore, ali zato su krivi samo HDZ i Most, a ne netko drugi, kako to tvrdi Grmoja, trbuhozborac Željke Markić.

- Sada želim tražiti interpelaciju Andreja Plenkovića. Pozivam Most i SDP da se pridruže našoj interpelaciji - kazao je Vrdoljak i na pitanje podržava li Reinerovu odluku da sjedne na stolicu predsjednika Sabora, odgovorio kako to sada nije predmet rasprave.

- Glasao sam protiv Petrova jer ne želim da Željka Markić suflira predsjedniku Sabora - rekao je Vrdoljak.

O DOGAĐAJIMA U SABORU IZ MINUTE U MINUTU ČITAJTE OVDJE.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:52