TRAŽI NOVE IZBORE

Vrdoljak: 'Policija će imati jako puno posla ako se krene u preslagivanje većine'

 Livio Andrijić / CROPIX

SPLIT - Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Ivan Vrdoljak u subotu je pozdravio odluku Hrvatskog sabora o imenovanju deset sudaca ustavnog suca, a zauzeo se i za raspisivanje prijevremenih izbora izjavivši da bi 'vrbovanje' i potkupljivanje zastupnika radi preslagivanja nove saborske većine bilo 'kazneno djelo'.

- U Saboru se jučer dogodila dobra stvar - izabrali smo ustavne suce i sada možemo ići na izbore te je potrebno raspustiti Sabor i Vladu i raspisati prijevremene izbore, jer vladajuća koalicija je u posljednjih sedam mjeseci paralizirala Republiku Hrvatsku," rekao je Vrdoljak na konferenciji za novinare u Splitu.
Na novinarski upit strahuje li od prebjega iz HNS-a u neku drugu stranku radi stvaranja saborske većine u preslagivanjima, Vrdoljak je ustvrdio kako su to "kaznena djela."


- Svaki pritisak na bilo kojeg saborskog zastupnika, i svaki saborski zastupnik koji bi napravio bilo kakvu promjenu svoje odluke za osobni interes, recimo za posao nekog u svojoj obitelji ili prijatelja, kazneno je djelo", kaže Vrdoljak.

Napomenuo je da je zbog takvih stvari bivši SDP-ov gradonačelnik Vukovara Željko Sabo završio u zatvoru.

- Policija i obavještajna zajednica će imati jako puno posla ako bude dolazilo do bilo kakvog preslagivanja, jer preslagivanje je nepošteno i prevara, a oni koji rade preslagivanje nisu domoljubi nego su prevaranti, izjavio je Vrdoljak.


Po njegovu mišljenju ova je godina već izgubljena "s kvazireformatorima i kvazidomoljubima.


- U Domovinskom ratu je 12.200 poginulih koji su se borili za nezavisnost i postojanje Hrvatske Vlade i Hrvatskog sabora, ali ne ovakvih kao što sada imamo. Roditelji poginulih u Domovinskom ratu i svi mi koji smo se borili, ne možemo biti zadovoljni ovakvom Vladom i premijerom i ovakvim zamjenicima premijera", kazao je Vrdoljak.


Predsjednik Središnjeg odbora HNS-a i župan Međimurski Matija Posavec rekao je da zbog aktualne krize Hrvatskoj prijete financijske štete.
- U proračunu za ovu godinu Vlada je predvidjela 9,5 milijardi kuna povlačenja novaca iz Europskih fondova, ali više natječaja trenutačno je stopirano u Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu regionalnog razvoja, Ministarstvu poduzetništva i Ministarstvu kulture a riječ je o kapitalnim projektima za cijelu Hrvatsku, naglasio je Posavec. Smatra da se Hrvatska nalazi "pred ozbiljnim financijskim problemima" zbog novonastale političke situacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:36