ODNOSI HDZ-a I HNS-a

VRDOLJAK UOČI SASTANKA KOALICIJSKIH PARTNERA 'Plenković sigurno neće nasjesti na fake news i politikanstvo SDP-a'

Ivan Vrdoljak
 Ranko Šuvar / CROPIX

Uoči sastanka vladajuće koalicije, u Banskim dvorima se održava sastanak HDZ-a i HNS-a, a šef HNS-a Ivan Vrdoljak je uoči tog sastanka novinarima govorio o odnosima dviju stranaka. Osvrnuo se na izjavu Olega Butkovića o tome da je između HDZ-a i HNS-a 'živa žalost'.

'Nisam niti očekivao da će biti idlični odnosi između demokršćana i liberala kao političkog projekta HDZ-a i HNS-a. Uloga HNS-a u ovoj Vladi je da ispunimo ono što smo i obećali na početku i dogovorili. To su obrazovna reforma, subvencionirani krediti, smanjenje parafiskalnih nameta i da podržimo smanjenje poreznih opterećenja', rekao je Vrdoljak, prenosi N1.

Kada je riječ o pitanju opoziva ministrice Blaženke Divjak, Vrdoljak kaže da je to politikanstvo SDP-a na koje Plenković sigurno neće nasjesti.

'Kada dolaze fake newsovi i neargumentirani napadi na reformu onda mi tu sigurno nećemo šutjeti, dolazili ti napadi s desne ili s lijeve strane', kaže Vrdoljak, no ne odgovara na pitanje bi li opoziv ministrice Divjak značio i izlazak HNS-a iz koalicije, javlja N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:12