MARKO TARDELLI

VRH SDP-a RUŠI BERNARDIĆEVOG ČOVJEKA Smijenit će šefa ogranka koji bi, da Maras nije prijetio vatrogascima i policijom, zatočio stranačke kolege

Davor Bernardić
 Goran Mehkek / CROPIX

Predsjednik SDP-ove Mjesne organizacije Maksimir Marko Tardelli koji se proslavio tako što je prije dva tjedna zamalo zaključao SDP-ovce u stranačkim prostorijama, zbog toga će biti smijenjen.

Predsjedništvo SDP-a reagiralo je na pismo osam članova Odbora Mjesne organizacije Maksimir koji su stranačko vodstvo upozorili na Tardellijevu samovolju, te kršenje stranačkog Statuta što je rezultiralo njegovom prijetnjom da će ljude zaključati u stranci i pozivanjem policije.

Usijana situacija

Između Odbora i Tardellija je zakuhalo već na prvoj, konstituirajućoj sjednici Odbora MO Maksimir kada su članovi Odbora izglasali proširenje dnevnog reda. Tardelli se na to oglušio i želio je nametnuti svoj dnevni red, a kada mu to nije prošlo naprasno je prekinuo sjednicu i počeo naređivati članovima Odbora da odu. Kako nisu na to pristali, prijetio je da će ih zatočiti u stranci. Na tu je situaciju naišao Gordan Maras koji je alarmirao predsjednika stranke Davora Bernardića i zaprijetio vatrogascima i policijom.

Ogorčeno pismo

Predsjedništvo SDP-a nije samoinicijativno reagiralo na ovaj skandal, nego tek na pismo članova Odbora MO Maksimir. Većina članova Predsjedništva u četvrtak je bilo za to da se Tardellija smjeni, no donošenje takve odluke je prolongirano do utorka kako bi se Tardelliju dalo vremena da se očituje. SDP-ovci su i ranije tražili od Predsjedništva da preispita Tardellijevo ponašanje i to zato što je kao povjerenik u Maksimiru izbrisao značajniji broj članova i pred izbore primio više novih čime se, tvrdili su oni koji su iznosili prigovore, bitno utjecalo na strukturu članstva i ishod samih izbora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:23