IZVANREDNO STANJE

Vrh vodenog vala prolazi, nasipi stabilni

Osijek, Karasica, 180914.U vikend naselju Karasica u blizini Osijeka zapocele su pripreme za obranu od poplave kojom prijeti rijeka Drava.U vikend naselju Karasica osim vikendasa zivi i nekoliko obitelji kojima je Hrvatska vojska postavila zecji nasip izmedju Drave i naselja.Na fotografiji: vojnici i djelatnik Vodogradnje grade zecji nasip od vreca s pijeskom.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix / copyrighted

ZAGREB - Rijeka Drava trenutno dostiže kulminaciju vodnog vala u Donjem Miholjcu i na snazi je izvanredno stanje, no sve linije obrane na dravskim nasipima su stabilne i ne očekuje se da će vodni val dosegnuti njihovu visinu, objavile su Hrvatske vode u svom jutrošnjem izvješću o obrani od poplava.

Tijekom nedjelje vodni val Drave stići će do Osijeka, a na ušću Drave u Dunav ne predviđaju se veći problemi s obzirom da vodostaj Dunava nije u porastu.

Za rijeke Koranu i Kupu u Karlovcu više nisu potrebne mjere obrane od poplava, Kupa je pala za 470 centimetara, dok je u Farkašiću vodostaj Kupe pao za jedan metar.

Stagnira i vodostaj Save u Jasenovcu te nizvodno od Jasenovca, u Staroj Gradišci, Slavonskom Brodu i Županji. U laganom opadanju su i vodostaji u savskim nizinskim retencijama.

U Čičkovoj Poljani vodostaj je u laganom porastu no za sada nema poplavljenih kuća, koje su zaštićene zečjim nasipima. Voda je stigla do okućnica desetak kuća, poplavljen je dio ceste i poljoprivrednih površina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:28