ZABRANA ZASTAVA

Vrhovni sud poništio presudu protiv Hoda za život, oglasio se Tomašević: ‘Bit će kao i s mjerom roditelj-odgojitelj‘

Gradonačelnik navodi da presuda gradsku vlast neće pokolebati u djelovanju da stoje u obrani prava žena zagarantiranih Ustavom

Hod za život

 Vanesa Pandzic/Cropix

Udruge U ime obitelji i Vigilare obavijestile su javnost da je Vrhovni sud ukinuo presudu Županijskog suda koja je išla u korist Grada Zagreba u slučaju zastava "Hoda za život" i vratio predmet na ponovno suđenje, navode u Gradu Zagrebu, koji se povodom toga oglasio priopćenjem u kojem navode da će presudu Grad moći detaljno komentirati kad je zaprimi.

"Navedena presuda Vrhovnog suda neće nas pokolebati u djelovanju da kao gradska vlast stojimo u obrani prava žena zagarantiranih Ustavom. Vjerujemo da ćemo na kraju dobiti ovu sudsku bitku protiv tužbe udruge U ime obitelji kao što smo je dobili i u slučaju mjere roditelj-odgojitelj", izjavio je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Detalje, kako kažu, nisu u mogućnosti komentirati jer Grad još nije zaprimio presudu niti njeno obrazloženje.

image

Tomislav Tomašević

Goran Mehkek/Cropix

"Podsjećamo da je u siječnju Županijski sud potvrdio stajalište Grada Zagreba da organizatori "Hoda za život" nisu diskriminirani time što im je gradonačelnik Tomašević uskratio postavljanje zastava njihove manifestacije na gradske jarbole", stoji u priopćenju.

Gradonačelnik Tomašević, kako se navodi dalje, cijelo je vrijeme jasno komunicirao da postavljanje zastava različitih manifestacija na gradske jarbole nije vezano uz pravo na prosvjed i slobodu govora.

"Gradonačelnik je više puta naglasio da su organizatori održali svoj javni skup, no da se zastave na gradske jarbole mogu postaviti isključivo za skupove kojima je grad suorganizator i koje podržava demokratski izabrana gradska vlast, te koji su u skladu s važećim gradskim strategijama, što nije slučaj s "Hodom za život" koji traži zabranu pobačaja", stoji na kraju priopćenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:12