DAVOR BOŽINOVIĆ

‘Vrhunac toplinskog vala dolazi kad i vrhunac turističke sezone, vodite računa o mogućim uzrocima požara‘

Apelirao je na građane da ne bacaju opuške na pod, ne lože na otvorenome, budu oprezni s roštiljem te pregledaju i očistite okućnice

Davor Božinović

 Damir Krajac/CROPIX

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović upozorio je u petak da vrhunac toplinskog vala dolazi kad i vrhunac turističke sezone te je zbog očekivanih gužvi u prometu pozvao sve na poštivanje prometnih propisa, međusobnu toleranciju i strpljenje.

"Vrhunac toplinskog vala dolazi kad i vrhunac turističke sezone. Zbog očekivanih gužvi u prometu, pozivam sve na poštivanje prometnih propisa, međusobnu toleranciju i strpljenje. MUP RH će nadzirati naše ceste, a prioritet dajemo sigurnosti i protočnosti", napisao je Božinović na svom Twitteru.

Također, Božinović je apelirao na građane da vode računa o mogućim uzrocima požara te ne bacaju opuške na pod, ne lože na otvorenome, budu oprezni s roštiljem te pregledaju i očistite svoje okućnice.

"I najmanja iskra može prouzročiti štetu katastrofalnih razmjera. Hrvatska vatrogasna zajednica: ljudski faktor je uzrok 80 posto požara", upozorio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. siječanj 2023 01:15