TATA KUPI MI AUTO

Vrhunski dometi obitelji Kerum: Sin Joško (21) najbrži je u Hrvatskoj. Sa 630 konja 350 na sat!

Nabrijani auto brzinu od nula do 300 kilometara na sat može postići za 25 sekundi. No, Kerum jr. spada u kategoriju mladih vozača i ne smije voziti auto jači od 80 kilovata

SPLIT - Joško Kerum, sin splitskog gradonačelnika Željka Keruma, vlasnik je BMW-a M3 sa oko 630 konjskih snaga.

Prema pričama koje kruže Splitom, mladi se Kerum prijateljima pohvalio da je napravio dogradnju na svojoj BMW “trici” te mu dodao dodatnih 200 “konja”. Automobilski stručnjaci s kojima smo razgovarali tvrde da je to moguće te prema snazi motora smatraju da je u auto ugrađen G- Power Supercharger.

Specijalne turbine

Iz automobila su izvađeni serijski ugrađeni dijelovi i ugrađen je ovaj sustav. U sklopu G-Powera u Kerumov auto su ugrađene specijalne turbine, modificirano je ubrizgavanje, dodani posebni ubrizgivači zraka, posebne svjećice. U ovom slučaju motor se ne mijenja, već ostaje onaj serijski. Prema dostupnim informacijama, ovaj M3 je doživio i promjene izvana. Na automobilu su promijenjena vrata, pa su umjesto klasičnih ugrađena tzv. lambo ili leptir vrata. Riječ je o vratima koja se otvaraju prema gore.

Automobilski znalci tvrde da je ovim dogradnjama Joško Kerum postao vlasnik jedine ovakve M3 jurilice u Hrvatskoj.

Serijski coupe M3 ima motor snage oko 400 konjskih snaga, a brzina mu je elektronički ograničena na 250 kilometara na sat. S ugrađenim G-Power sustavom automobil juri do 350 kilometara na sat, a do 300 kilometara stiže za 25 sekundi. To je nesumnjivo najbrži serijski automobil u Hrvatskoj.

Prve fotografije “trice” mladoga Keruma objavljene su prije godinu dana kada je bio parkiran na invalidskom mjestu u garaži trgovačkog centra Joker u Splitu. Tada se pisalo kako je auto sa V-8 motorom vrijedan oko 200 tisuća eura. Zanimljivo je kako je na tablicama nalijepljen propeti konjić, oznaka Ferrarija.

Osim pitanja gdje će se Kerum jr. voziti ovim automobilom a da ne krši propise, ostaje i činjenica da taj mlađi punoljetnik prema Zakonu o sigurnosti prometa uopće ne bi smio voziti ovako snažan automobil. Naime, prema zakonskim odredbama mladi Kerum spada u kategoriju mladih vozača.

To znači da može voziti automobil najveće snage do 80 KW te se, ovisno o prometnici kojom prometuje, može voziti najbrže od 80 do 120 kilometara na sat. Prema tome Joško Kerum uopće ne smije sjesti za upravljač BMW-a M3.

Poslovne ambicije

Kerumi odavno pokazuju strast prema skupim autima. Glava obitelji u ergeli ima Ferrari F430 Spider, Maybach i luksuzni Hummer. Ferrari je prije godinu dana na autocesti kod Dugopolja slupao Kerumov nećak Josip.

Joško Kerum već je promoviran u nasljednika očeva poslovnog carstva. U jedinom intervjuu potvrdio je da ima poslovnih ambicija te da studira na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Tvrdi da je počeo raditi sa 16 godina. U očevu trgovačkom centru, koji je po njemu prozvan Joker, vlasnik je fitness centra i kluba borilačkih sportova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 20:03