DVA SATA OPERACIJA

Vrhunski kirurzi iz Svjetlosti izveli devet zahvata, stručnjaci iz cijelog svijeta sve pratili uživo

S 1300 ugrađenih Synergy leća Svjetlost je pojedinačno najiskusniji korisnik tih novih revolucionarnih leća na cijelom svijetu
Prof. Gabrić s operativnim timom

Kirurzi Klinike Svjetlost danas su pred gotovo tisuću gledatelja iz cijelog svijeta, uključujući stručnjake iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Belgije, Danske, Norveške, Švedske, Izraela, Ujedinjenih Arapskih Emirata…, prezentirali svoje vještine tijekom dva sata operacija.

Prof. Nikica Gabrić i njegov tim prepoznati su iz kompanije Johnson&Johnson kao najbolji centar za ovakav tip zahvata i zato je odlučeno da će ovaj event s velikim dosegom izvesti ekipa iz Svjetlosti.

image
Prof. Gabrić i dr. Ivan Gabrić izvode femtolaser operacije ugradnje leće

Naime, prof. Gabrić još je prošle godine bio u inicijalnoj grupi kirurga koji su radili na ranim fazama ispitivanja nove leće Johnsona&Johnsona te je osobno ugradio više od 800 Synergy leća, a ostali su liječnici Svjetlosti ugradili dodatnih 500. S 1300 ugrađenih Synergy leća Svjetlost je pojedinačno najiskusniji korisnik tih novih revolucionarnih leća na cijelom svijetu. Upravo je to iskustvo dovelo do odluke prof. Gabrića da se operira i da mu se ugradi upravo ta leća u oko u 2020.

- Oduvijek vjerujem u tehnologiju koju nudimo našim pacijentima, upravo sam zato 2006. skinuo dioptriju laserom, 2015. operirao lijevo oko s ugradnjom Symfony leća, a 2020. desno oko ugradnjom Synergy leće - rekao je prof. Gabrić za javljanja uživo panelistima skupa.

image
Prof. Gabrić i prof. Dekaris odgovaraju na pitanja

Tijekom događaja uživo 4 kirurga iz Svjetlosti, prof. dr. sc. Nikica Gabrić, prof. dr. sc. Ratimir Lazić te doktori Maja Bohač i Ivan Gabrić, izveli su devet operativnih zahvata koristeći najmodernije tehnike i materijale u oftalmologiji.

- Prije 20 godina mi smo odlazili na kongrese u svijetu da bismo vidjeli što je to novo i donijeli to u Hrvatsku. Prije pet godina smo počeli dobivati nove tehnologije i prezentirati ih kolegama na kongresima, a evo danas svijet gleda u Hrvatsku i Svjetlost da bi vidjeli što je novo i inovativno u oftalmologiji - rekla je prof. Iva Dekaris.

image
Dr. Maja Bohac izvodi operaciju laserskog skidanja dioptrije
image
Prof. Gabrić i prof. Lazić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:32