PRONAŠLI KUPCA

VRIJEDNA LOKACIJA UZ GRADSKU PLAŽU Željko Kerum i njegova Fani prodaju i zemljište na Bačvicama?

 Jadran Babić/CROPIX

Za atraktivno zemljište iznad plaže Bačvice s projektom za gradnju elitnog hotela s pet zvjezdica, Željko Kerum je navodno našao kupca, piše Slobodna Dalmacija . Neki mediji pišu da je novi vlasnik tvrtka “Vicus” Denisa Pavlovića, Mira Muse i slovenske tvrtke “Agrokemija”.

Andrea Toth iz tvrtke “Vicus” kupnju parcele nije htjela ni potvrditi ni demantirati, nego je kazala da će direktor Pavlović za razgovor o toj temi biti dostupan nakon 14. siječnja, kada se vraća s godišnjeg odmora.

Prema podacima sa službene internetske stranice, tvrtka “Vicus” u Splitu je radila na stambeno-poslovnom centru na Kmanu. No, sudski registar otkriva da je vlasnik atraktivne parcele na Bačvicama, površine 2619 kvadrata, još uvijek Željko Kerum. Naime, u vlasničkom listu je upisana njegova tvrtka “Rapsodija”.

Tu tvrtku je, pak, “Koteks” d.d. osnovao 2009. godine, a Željko Kerum ju je u prosincu 2011. godine prebacio na Fani Horvat. Međutim, “Rapsodiju” 7. studenoga 2012. godine Kerum ponovno otkupljuje od svoje Fani za 20 tisuća kuna. Točnije, sada ju je kupila tvrtka “Torzo” koju je Kerum nedavno preuzeo od Fani, i to uz naknadu od 7,7 milijuna kuna.

Valja napomenuti da je Željko Kerum od Fani Horvat preuzeo i tvrtku “Bulga”, a ugovor o prijenosu poslovnih udjela otkriva da joj je za to isplatio jednu kunu. Od nje je za jednu kunu kupio i tvrtku “Tantal”, nekadašnji “Jadrantekstil-Mida”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 23:54