IZBORI U OSIJEKU

Vrkić se pojavio u javnosti i podržao HDZ-ovce Anušića i Radića s kojima se zadnje dvije godine svađao

Aktualni gradonačelnik Ivan Vrkić zbog zdravstvenih problema koji ga prate unazad dvije godine neće ići po novi mandat
Ivan Vrkić
 Emica Elvedji/Cropix

Nakon dva odrađena mandata gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić definitivno odlazi u političku mirovinu. Zdravstveni problemi koji ga prate unazad dvije godine prelomili su u njegovoj eventualnoj namjeri da krene i po treći mandat unatoč poznim godinama, pa će se prvi put u povijesti demokratskog Osijeka dogoditi da aktualni gradonačelnik ne brani svoj mandat.

Štoviše, čak ni dogradonačelnici Boris Piližota (SDP) i Žana Gamoš nisu ušli u tu utrku. I dok će Piližota biti na SDP-ovoj listi za Gradsko vijeće Osijeka, Gamoš na izbore uopće ne izlazi. Neće na njima, kao što smo već napisali, biti ni Vrkića, ali je zanimljivo i da on neće podržati nikoga od svojih dosadašnjih partnera u vlasti, a to su, podsjetimo, bili SDP, HNS i Most.

Upravo suprotno, Vrkić je u srijedu, kada se nakon dugo vremena prvi put pojavio u javnosti, kazao kako podržava rad HDZ-ovih ljudi, župana Ivana Anušića te Ivana Radića, kandidata za gradonačelnika. Vrkić je došao na obilježavanje početka, 71,6 milijuna kuna vrijednih, radova na rekonstrukciji ceste Nemetin-Erdut, koja dijelom kroz Sarvaš obuhvaća i područje Grada Osijeka.

- Došao sam se specijalno zahvaliti mojim prijateljima iz HDZ-a, Josipu Škoriću, predsjedniku uprave Hrvatskih cesta, i županu Ivanu Anušiću na onome što rade za Osijek. U oba moja mandata vodili smo politiku suradnje s državom i Županijom i zahvaljujem se premijeru Andreju Plenkoviću, Anušiću, Škoriću, ali i Ivanu Radiću na onome što su do sada učinili, ali i onome što kane nastaviti veći dio projekata koje sam ja započeo. Dakle, onaj tko nastavi moje projekte ima moju podršku, a to su Anušić i Radić, jer oni rade za Osijek koji nam svima treba biti u prvom planu. Oni su tome najbliži - rekao je Vrkić, kojega smo upitali hoće li mu to njegovi dosadašnji partneri zamjeriti.

- Mene ne zanima nitko. Ni tko će dobiti ni tko će izgubiti, već onaj tko će učiniti dobro za grad, a Anušić i Radić su najviše preuzeli i izborili se na razini države da ovdje dođe novac za projekte koje Grad ne može financirati. Ako većinom plaća država, koga da ja podržavam? S njima sam na istoj crti - poručio je Vrkić, koji je tako očito zaboravio sve sukobe koje je, pogotovo unazad dvije godine, imao i s Anušićem i s Radićem, koji su ga žestoko kritizirali i prozivali ponajviše zbog problema s komarcima, a ni on njima nije ostajao dužan, pri čemu su padale i neke teške riječi...

No, ratne sjekire su očito zakopane, a Vrkić je na ovaj način odlučio barem malo pomoći HDZ-ovim kandidatima, koji uzgred uvjerljivo vode po svim anketama. Da je tome sklon potvrđuje i činjenica što je u neformalnom dijelu sastanka, nakon što mu je Radić kazao kako je zadovoljan kako ide kampanja, poručio: „Navijam za tebe!”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:53