NAPUSTIO DP

Vrkljan otkrio što je sve zamjerio Škori: ‘Bio sam zatečen, za šefa kabineta je izabran deklarirani ljevičar‘

Milan Vrkljan je prije nekoliko dana napustio saborski Klub Domovinskog pokreta
 Damjan Tadić/CROPIX

Milan Vrkljan, koji je prije nekoliko dana napustio saborski Klub Domovinskog pokreta i time potvrdio višetjedna kuloarska nagađanja o sukobima u stranci Miroslava Škore, za N1 televiziju je govorio o sukobu u toj stranci.

Na Facebook stranici stranke su za Vrkljana napisali da je 'bez izbornog legitimiteta i talac Vilija Beroša".

- Svojevremeno, kad je Miroslav Škoro došao do mene kući tražiti podršku, ponuđeno mi je da budem jedan od suradnika, najbliži suradnik, da između mene i njega nema posrednika. Jedan od uvjeta je bio da razgovaramo o politikama koje će provoditi DP. Moj prijedlog je bio da DP bude stranka centra i od centra desno, da bude svjetonazorski sljedbenik Starčevića, Radića i Tuđmana i da temeljem toga budemo pokret koji će okupljati široke simpatizere. On je rekao da prihvaća i ja sam vjerovao da mi vodimo takvu politiku. Danas, što je ostalo od tog svjetonazora u DP-u?, pita se Vrkljan.

Ističe da Domovinski pokret kao opozicijska stranka ne može kadrovirati, ali može na malim primjerima pokazivati kadrovsku politiku. Vrkljan je Škori zamjerio izbor Peternela za svog predsjednika kabineta.

- Bio sam malo zatečen i pitao sam ga zbog čega mi kao DP, koji predstavlja desni centar i desnicu, biramo za šefa kabineta čovjeka koji je deklarirani ljevičar? Bilo je objašnjenja, koje sam ja kao čovjek koji ima svoju širinu, prihvatio jer sam i sam tvrdio da moramo biti pokret, kaže Vrkljan i dodaje da njega nisu smjenili saborki zastupnici Domovinskog pokreta, već Miroslav Škoro.

- Sad kad sam ja smijenjen s mjesta šefa kluba, tko je izabran? Gospodin Bartulica. Gospodin Bartulica je bio četiri godine savjetnik Josipovića, sjedio u istoj sobi s Dejanom Jovićem. On može biti i prijatelj Dejanu Joviću i savjetnik Josipoviću i predsjednik kluba DP-a. To nije priča koju smo mi pričali kad smo osnivali DP. Dvije najvažnije pozicije vode ljudi koji su deklarirani ljevičari, kaže Vrkljan za N1.

Ističe da su mu se mnogi žalili na politiku koju Škoro vodi te da je on Škori to i rekao.

Problem unutar stranke je počeo kad je počeo, kako kaže Vrkljan, progon određenih zastupnika, poput Karoline Vidović Krišto. Vrkljan kaže da je Škoro i njega pokušao nagovoriti da utječe na Krišto i njezine nastupe, a htio je da ona svaki put njemu prezentira o čemu će govoriti.

- Hasanbegović je rekao: ‘Ja nisam 8. c, da moram svako jutro dolaziti i reći što ću danas govoriti. Kad ja kao predsjednik kluba nisam htio sudjelovati u progonu Karoline Vidović Krišto, sve više sam osjećao da se Škoro udaljava od mene. Ja bih bio sljedeći na redu, kaže Vrkljan.

Osvrnuo se i na navode o tome da je on 'talac Vilija Beroša'.

- Vili Beroš radi u istoj bolnici kao i ja. Pa, zato što poznam čovjeka!, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 20:01