NEMA IZVJEŠĆA O ŠTETI

Vrlo jak potres u podmorju: Snažno podrhtavanje magnitude 5.5 osjetilo se na obje strane Jadrana

Potres s epicentrom 127 km od Splita registriran je u 14:47. Opasnosti od tsunamija nema
Potres u jadranskom podmorju
 EMSC

Potres magnitude 5.5 uzdrmao je u subotu u 14:47 jadransko podmorje, javila je američka geološka služba USGS, a magnitudu je kasnije potvrdila i hrvatska Seizmološka služba.

- Danas, 27. ožujka 2021. seizmografi Seizmološke službe zabilježili su dva potresa u moru južno od Visa. Prvi magnitude M=5.5 prema Richteru dogodio se u 14 sati i 47 minuta (SEV), a drugi magnitude M=4.1 dogodio se u 14 sati i 53 minute, naveli su u Seizmološkoj službi.

Kako navode u USGS-u, epicentar je bio 127 kilometara južno-jugozapadno od Splita.

Zasad nema informacija o eventualnim štetama, a korisnici EMSC-ove platforme javljaju da se osjetio s obje strane Jadrana, hrvatske i talijanske, najviše na južnim jadranskim otocima, ali i u Splitu, Omišu, Makarskoj...

Italija: Bez žrtava i šteta nakon potresa u Jadranskom moru

Prema talijanskoj seizmološkoj službi, nakon potresa magnitude 5,2 po Richteru u subotu u Jadranskom moru, koji se osjetio i u većem dijelu juga Italije, nema žrtava i prijavljene materijalne štete.

Potres koji se osjetio u Apuliji i Abruzzu do Napulja zabilježen je u 14,47 sati na dubini od 5 km ispod mora oko 90 kilometara od otoka Tremiti i 30 km od Lastova.

Uslijedila su slabija podrhtavanja.

Talijanska seizmološka služba evidentirala ih je do 17 sati ukupno 19 od kojih su tri bila jakosti 4, odnosno 4,1.

"Zasad nemamo dojava o štetama ni poziva za pomoć", naveli su vatrogasci na Twitteru.

Italija je smještena između euroazijske i afričke ploče, koja je gura prema sjevernom Balkanu i seizmički je aktivno područje na većem dijelu svog teritorija. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:27