POSLAO PISMO

'VRŠITE PRITISAK NA SABOR DA SE TA POŠAST NE USVOJI' Biskup Košić pozvao vjernike na molitvu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

 Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Sisački biskup Vlado Košić uputio je u četvrtak pismo svim vjernicima Biskupije, a povodom najave skore ratifikacije Istanbulske konvencije u Hrvatskome saboru.

U pismu, koje će u svim crkvama biti pročitano u nedjelju, 18. ožujka, na kraju svih euharistijskih slavlja s narodom, biskup ističe sljedeće:

- Europska komisija od Hrvatske traži da se prihvati i ratificira tzv. Istanbulska konvencija, koja pod plaštom zaštite prava žena nameće rodnu ideologiju, koja je neprihvatljiva kršćanskoj antropologiji i našim shvaćanjima čovjeka kako ga je Bog stvorio, kao muško i žensko.

Vladajući pokazuju neshvatljiv sluganski mentalitet prihvaćanja svega što nam drugi nameću, premda to odbijaju neke članice EU, koje se ponašaju kao svaka suverena zemlja.

Stoga vas potičem: da se molite, osobno i po obiteljima, da se organizira i zajednička molitva u župnoj crkvi i kapelama jedan dan koji je najprikladniji u tjednu.

To može biti klanjanje pred Presvetim ili molitva krunice na tu nakanu: da se ne ozakoni rodna ideologija u Hrvatskoj.

Da podržite sva demokratska sredstva da se ta pošast ne usvoji i da vršite pritisak na naše predstavnike, odnosno zastupnike u Hrvatskome saboru u tom pogledu.

Neka nam se Bog smiluje! Molimo zagovor svetoga Josipa, zaštitnika domovine Hrvatske, molimo zagovor sv. Kvirina i blaženoga Alojzija Stepinca, biskupa i mučenika - stoji u pismu vjernicima sisačkoga biskupa Košića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:36