SVE ZBOG ISTANBULSKE KONVENCIJE

VRUĆI SKUP IZ BENKOVAČKOG VATROGASNOG DOMA DOBIO NASTAVAK Krpina ima svoju verziju priče što se događalo nakon vatrenog govora

 CROPIX

Slijedom medijskih napisa o istupu Drage Krpine koji je prilikom obilježavanja obljetnice HDZ-a u vatrogasnom domu u Benkovcu žestoko opleo po Andreju Plenkoviću ponavljajući da bi se članovi HDZ-a o Istanbulskoj konvenciji trebali izjasniti na referendumu, oglasio se i jedan od utemeljitelja HDZ-a.

U svrhu istinitog obavještavanja javnosti Drago Krpina želi, u dobroj vjeri i namjeri, iznijeti nekoliko golih činjenica, a mi njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

'Skup u Benkovcu bio je javan, štoviše, o njegovu održavanju bili su službeno i na vrijeme obavještene redakcije svih relevantnih medija sa područja Zadarske županije pa i šire. Svaka redakcija pa i navedeni Zadarski.hr, mogla je, dakle, ako su za to imali interesa, poslati svoje novinare i snimatelje na taj skup i do mile volje snimati koga i što hoće i po slobodnoj volji objavljivati ono što su smatrali od interesa za javnost. Nije, dakle bilo riječi ni o kakvom zatvorenom sastanku pa nije bilo primjereno ni opravdano objavljivati tekstove (konstrukcije) na temelju „curenja informacija“ preko neimenovanih izvora.

Osobno držim da obilježavanje navedenog skupa u Benkovcu na kojem je pokušan atentat na predsjednika Tuđmana jest od interesa za hrvatsku javnost i da o njegovu održavanju mediji ne bi pretjerali u revnosti ako bi mu, nazočnošću svojih novinara i snimatelja poklonili primjerenu važnost. Bilo bi to, po mom osobnom sudu, mnogo primjerenije pa i profesionalnije od objavljivanja tekstova konstruiranih na temelju „curenja informacija“ dobivenih preko neimenovanih izvora.

U tekstu (konstrukciji) se tvrdi da sam ja „žestoko opleo po premijeru Plenkoviću“. Istina je da sam ja zamolio ministra Lovru Kuščevića, koji je na skupu bio nazočan u ulozi izaslanika predsjednika HDZ-a, gospodina Andreja Plenkovića da predsjedniku stranke u ime zadarske Zajednice utemeljitelja HDZ-a a i u ime nazočnih članova HDZ-a prenese nekoliko poruka među kojima je najvažniji bio zahtjev da se odgodi ratifikacija takozvane Istanbulske konvencije i da stranačko vodstvo dopusti članovima stranke da na unutarstranačkom referendumu odluči o ovom delikatnom pitanju koje, ako ga se pogrešno riješi i za HDZ i za Hrvatsku može prouzročiti nesagledive posljedice.

Nakon mene na skupu je govorio gospodin Božidar Kalmeta, u ulozi predsjednika Županijskog odbora HDZ-a i u svom, po mom sudu, korektnom govoru ni jednom riječju se nije osvrnuo na moje izlaganje koje se odnosilo na IK. S nekim stavovima koje je gospodin Kalmeta iznio, inače bih rado polemizirao, ali to je jedna posve druga priča.

Posljednji na skupu govorio je ministar Kuščević koji, također, nije iznio ni jednu jedinu zamjerku na moje izlaganje o IK.

I prije i poslije skupa i s gospodinom Kalmetom i s ministrom Kuščevićem razgovarao sam vrlo otvoreno o njihovim osobnim stajalištima o ratifikaciji IK, atmosferi koja je u stranci i u javnosti stvorena oko tog pitanja te o mogućoj političkoj šteti koju bi, forsiranje ovog pitanja, mogao pretrpjeti HDZ, ali i hrvatsko društvo u cjelini. S obzirom da je bila riječ o razgovoru u četiri oka, naravno da ću se suzdržati od iznošenja njegova sadržaja.

I u ovoj prilici želim potvrditi da stojim iza svake riječi koju sam o ratifikaciji tako zvane Istanbulske konvencije izgovorio na skupu u Benkovcu', navodi Kalmeta u priopćenju

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2022 21:16