'IZLJEVI MRŽNJE'

VUČIĆ O HRT-ovoj EMISIJI 'Srbi i Hrvati morat će biti bliži jedni drugima ukoliko žele opstati'

Srbi i Hrvati morat će raditi zajedno i biti bliži jedni drugima u budućnosti ukoliko žele opstati, izjavio je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i poručio da mržnja nikome ne donosi dobro.

U povodu promoviranja filma "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj 1918.-2018." i knjige "Mit o Jasenovcu" u programu "Dobro jutro Hrvatska" Hrvatske radio-televizije (HRT) u četvrtak ujutro, Vučić je za današnji beogradski tisak rekao kako mu je žao ljudi koji to rade i svih onih koji misle da mržnjom prema nekome mogu donijeti dobro svom narodu.

"Ja ću, unatoč svim tim izljevima mržnje prema Srbima, prije svega stradalima u Jasenovcu - a ja sam im manje-više tu usputna pojava - reći kako sam uvjeren da će, bez obzira na njihove želje i namjere, Srbi i Hrvati morati raditi zajedno i morat će biti bliži jedni drugima u budućnosti ukoliko žele opstati", rekao je Vučić za list Kurir.

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović ocijenio je da su jedina žrtva iz vremena NDH Srbi, te da fotografija na omotu CD-a filma "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj" govori "o iskrenosti namjera" o pravima Srba u Hrvatskoj i želji da se grade dobri odnosi sa Srbijom.

"Činjenica da su za tu manipulaciju uporabili fotografije Pupovca i Vučića samo govori o iskrenosti kada se priča o pravima Srba u Hrvatskoj i želji da se grade dobri odnosi sa susjedima", ocijenio je Stefanović.

Beogradski mediji, prenoseći objave hrvatskih portala, navode da emisiji "Dobro jutro Hrvatska" na HRT u četvrtak ujutro reklamirana knjiga "Mit o Jasenovcu" koja relativizira fašizam, umanjuje broj žrtava logora i izražava simpatije za ustaški pokret i NDH, te film Jakova Sedlara "Sto godina srbijanskoga terora u Hrvatskoj 1918–2018", u okviru predstavljanja Festivala domoljubnog filma.

Prenoseći hrvatske medije, navodi se i da je u emisiji "Dobro jutro Hrvatska" prikazan i plakat za film na kojem se "iznad hrpe požutjelih lobanja nalaze fotografije Aleksandra Karađorđevića, Svetozara Pribićevića, Milorada Pupovca i Aleksandra Vučića".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2023 09:25