UOČI DANA SJEĆANJA

Vučićev izaslanik kleknuo ispred spomenika na Ovčari: ‘Stalo mi je da se pronađe svaka nestala osoba‘

Izražavam žaljenje zbog svega što se dogodilo ovome gradu tijekom ratnih godina, rekao je posebni izaslanik srbijanskog predsjednika
Veran Matić
 Snv/Facebook

Posebni izaslanik srbijanskog predsjednika Veran Matić u Vukovar je došao, kako je rekao, s namjerom da izrazi poštovanje prema žrtvama, a iz tog razloga će biti i u srijedu u vukovarskoj Koloni sjećanja.

- Mislim da je jako važno da imamo poštovanje prema žrtvama i solidarnost s obiteljima žrtava - izjavio je istaknuvši kako mu je stalo da se pronađe svaka nestala osoba. Ocijenio je kako "ovakve zajedničke komemoracije" samo mogu pomoći u pronalaženju nestalih osoba.

- Izražavam veliko žaljenje zbog svega onoga što se dogodilo ovome gradu i građanima ovoga grada tijekom ratnih godina - rekao je Matić koji je nakon što je na Ovčari položilo vijenac kleknuo ispred spomen obilježja te se pomolio.

U sastavu izaslanstva SNV-a, osim Milorada Pupovca te potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića i posebnog izaslanika predsjednika Republike Srbije Verana Matića, bila je i članica udruženja "Protiv zaborava" Radojka Mršić.

Izalslanstvo je na obali Dunava bacilo vijenac u rijeku, a potom je vijenac položen i kod spomen obilježja na Ovčari dok su u crkvi sv. Nikolaja u središtu Vukovara zapaljene svijeće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:29