PREPUCAVANJE

VUČIĆEV MINISTAR 'Nećemo dozvoliti da nas Hrvatska ugrozi nabavkom novih balističkih raketa, jačamo svoje vojne kapacitete!'

'Hrvatska ima potrebu da bude lider u regiji, da stvara neki utjecaj, ali taj film neće gledati'
 EPH

Srpski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je u nedjelju da Hrvatska 'neprestano izaziva situacije s ratnohuškačkim govorom, a da Srbija neće dozvoliti da bilo tko ugrožava njezinu sigurnost'.

Srbija, dodao je, radi na jačanju vojnih kapaciteta, prenosi Blic .

- Naš posao je da odgovaramo recipročno i da štitimo sigurnost zemlje - poručio je Stefanović gostujući na TV Pink.

On je, komentirajući izjave hrvatskog ministra obrane Ante Kotromanovića o hrvatskoj nabavci naoružanja, rekao da Srbija želi najbolje odnose sa susjedima.

- Ali kada neki misle da je znak prijateljstva nabavka raketa i kažu nam da ne budemo nervozni u vezi toga, oni pokušavaju poniziti Srbiju. Ni premijer Aleksandar Vučić, ni Vlada Srbije neće dozvoliti da naša zemlja bude ponižena i nećemo dozvoliti da građani osjete ugroženost jer se netko u regiji naoružava - istaknuo je.

Naglasio je da se Srbija 'nije uplašila, niti da bilo tko ugrožava sigurnost i dostojanstvo Srbije'.

- Ali, nemojte se poslije ljutiti kad Srbija odgovori recipročnim mjerama i nemojte kukati i zapomagati kada budemo pojačali svoju vojnu industriju - naveo je Stefanović.

Stefanović je ustvrdio i da je Hrvatska protjerala 400.000 svojih građana, samo zato što su Srbi.

- U zemlji EU ne možete imati ćirilične ploče jer država ne može sačuvati ono što je predvidjela vlastitim zakonima. Hrvatska treba biti posljednja zemlja koja nam može pričati o prošlosti, bolje da vode računa kako da vrate Srbe i poboljšaju im uvjete za život - rekao je i dodao da je 'više nego jasno da Hrvatskoj smeta to što je Srbija preuzela ulogu lidera u regiji'.

- Hrvatska ima potrebu da bude lider u regiji, da stvara neki utjecaj, ali taj film neće gledati. Srbija neće ništa loše svojim susjedima, ali ima pravo boriti se za sebe i građane i mislimo da vodimo bolju politiku i to pokazujemo, kazao je pa dodao:

- Ali kad se nabavljaju lansirne rampe za balističke rakete dometa 300 kilometara, pa ne radite to zbog mira u regiji, tko gradi mir balističkim raketama? - upitao je ministar koji je na kraju zaključio da Srbija apsolutno nema razloga biti nervozna istaknuvši da nikome ne želi ništa loše, piše Blic .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:02