GOST RTL DIREKTA

Vuco: ‘Ja sam veći fajter od Keruma, moja ideologija je da sam ja svaki stav i nijedan stav‘

‘Moja žena je Hercegovka iz Tomislavgrada. Da sam ja nju udario, ona bi mene izbola nožem na spavanju. Ona je opasna‘
Siniša Vuco
 Nikola Vilic/Cropix

Siniša Vuco gostovao je u RTL Direktu te govorio o ulasku u politiku i kandidaturi za gradonačelnika Splita.

- Prvi potez kao gradonačelnika Splita je da moj zamjenik bude Željko Kerum, rekao je Vuco, odnedavno član HSS-a te dodao da će sutra imati sastanak na kojem će se razgovarati hoće li on zaista biti kandidat za gradonačelnika.

- Mislim da je to izgledno i da će to biti. Imamo ljude po terenu i javno mnijenje je za. I Split je grad koji voli sport i u svemu vidi natjecanje i u svemu vidi duel. To se sada već dueliziralo. Sada je Vuco-Kerum, ali moramo paziti i na druge kandidate, kazao je Vuco.

Inače, u slučaju da se Vuco doista kandidira, a nakon toga i pobijedi na izborima, prvi potez mu ne bi mogao biti postavljanje Keruma za zamjenika jer o toj funkciji odlučuju birači. Kerum bi mu eventualno mogao biti kandidat za zamjenika.

Kazao je da Keruma nije vidio nekoliko godina, ali da su uvijek bili u dobrim odnosima.

- Oboje smo ljudi iz naroda. Kod mene je što na umu to na drumu. E sad već, on se etablirao kao političar i ne znam koliko ga je to promijenilo. Više smo se družili kada je bio gospodarstvenik. Ali uvijek smo zapjevali i popričali, kazao je Vuco.

Ipak kaže da on i Kerum imaju različite birače.

- Ja sam ipak dijete splitskog asfalta. Odgojile su me splitske ulice. Dio života sam živio u Kaštelima, a interesantno je da sam Hrvatska seljačka stranka, dok je Kerum iz lijepog sela iz Dalmatinske zagore, rođen je tamo, a on je građanska stranka. Znači, Split je legendaran samo po tome.

Kazao je i da je on veći 'fajter' od Keruma.

- Naravno da ga mogu pobijediti. Split je specifičan po ekstremnim iznenađenjima, kazao je.

Na pitanje koji su njegovi politički stavovi kazao je da je on 'svaki stav i nijedan stav'.

- Nije to bježanje od odgovora. Ako je neki prijedlog dobar, ne gledam iz koje je stranke, rekao je, ali nije želio odgovoriti na pitanje je li za istospolne brakove.

- Krešo Beljak je sličan kao ja i on nije ni lijevo ni desno nego je pošten. Mislim da će se sa Sinišom Vucom stranka malo vratiti prema desno, kazao je.

Objasnio je i neke svoje ekscese iz prošlosti.

- Ajmo prvo vožnja. U Omišu je iskočio policajac žešće nego gerilski partizani od Che Guevare. Zašto bi mu stao. On meni maše, pa zašto bi mu stao, rekao je.

- To su bile 90-e godine. Ja sam putovao kroz UNPA zone i riskirao svoj život i svoju publiku i koncerte, u Slavoniju se išlo na svoju odgovornost. I ja sam išao prema gumi od autobusa, gumi, nije živo biće, i vratio nazad. I kada su novinari plasirali da sam uperio u čovjeka. Gospodin Ante Romić iz Livna, vozač autobusa je nazvao novinare i rekao da mu Siniša Vuco nije prijetio nego je samo u gumu i otišao. I bitna je stvar, nikada Siniša Vuco nije krivično osuđen, ne vode se nikakve kaznene prijave, čist kao suza, kazao je.

Poznat je i slučaj kad ga je supruga prijavila za obiteljsko nasilje.

- Bila je malo ljubomorna što su me slikali u žiriju s nekom crnom damom. Ja sam joj rekao: 'Ženo, daj brate!' Neki dan smo baš imali 25 godina braka. Tako da je i ona rekla da je krivo shvatila.

- Moja žena je Hercegovka iz Tomislavgrada. Da sam ja nju udario, ona bi mene izbola nožem na spavanju. Ona je opasna.

Objasnio je da je 90-ih godina imao oružje jer je išao kroz zone gdje su 'harale četničke bande' te su kum i on morali biti naoružani. No oružje je, kaže, predao 2002. godine.

- Dobio sam i pohvalnicu jer sam ga predao.

Na kraju emisije je posebno pozdravio malu djecu, žene i starije ljude, objavio je RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:45