IZBAČENI SDP-OVCI

Vukas: ‘Došli smo na sjednicu iako nismo bili pozvani, Grbin nije htio staviti točku na dnevni red‘

Grbin je, kaže, uvrstio točku o članstvu u Klubu na dnevni red, a on je zajedno s kolegama dao prijedlog da glasaju o svom isključenju
Nikša Vukas
 Goran Mehkek/Cropix

Reporterka N1 televizije Iva Puljić Šego u Saboru je razgovarala s bivšim SDP-ovcem i članom saborskog Kluba SDP-a Nikšom Vukasom.

Rekao je da je se on i kolege, bez obzira na izbacivanje iz stranke još uvijek osjećaju kao SDP-ovci.

Opisao je potom što se događalo u utorak na sjednici Kluba.

“Mi smo (izbačeni članovi SDP-a i još uvijek aktualni članovi Kluba, op.a.) na sjednicu došli, premda nismo bili pozvani. Došli smo na sjednicu i jedino što smo htjeli jest da to pitanje nas četvorice maknemo s dnevnog reda, da stavimo točku na glasanje i da nas se eventualno izbaci iz Kluba jer smo članovi. Predsjednik stranke je vidio da nema većinu i taj prijedlog nije dao na glasanje”, rekao je.

Peđa Grbin je, kaže, uvrstio točku o članstvu u Klubu na dnevni red, a on je zajedno s kolegama dao prijedlog da glasaju o svom isključenju.

“Naravno da bismo poštivali odluku koju Klub donese. Predsjednik je vidio da nema većinu i nije htio staviti tu točku na dnevni red. Nije imao ruke, prekinuo je sjednicu i otišao je van”, ističe.

Najavio je da će jedna trećina članova kluba danas poslati u tajništvo Kluba da se sazove nova sjednica Kluba i onda se po poslovniku mora sazvati u dva dana, donosi N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2021 13:08