POTPISAN UGOVOR

Vukovar ulaže nešto više od tri milijuna kuna u modernizaciju javne rasvjete

Rasvjetna tijela promijenit će se na ukupno 756 rasvjetnih stupova čime će se, kako je rečeno, ostvariti ušteda od 39 posto

Ivan Penava

 Davor Pongracic/Cropix

Grad Vukovar uložit će nešto više od tri milijuna kuna u poboljšanje javne rasvjete na državnoj cesti D2 koja prolazi Vukovarom do Iloka, D55 koja vodi prema Vinkovcima i Županji i D57 kojom je Vukovar povezan s Lipovcem te županijskoj cesti 4138 koja prolazi kroz gradsko područje.

Ugovor o poboljšanju energetske učinkovitosti i modernizacije javne rasvjete na području Grada Vukovara potpisali su u srijedu vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i direktor tvrtke "Parangal" d.o.o. Zdravko Banjan.

Gradonačelnik Penava rekao je da je "zbog izrazito loših hrvatskih zakona", procedura u odlučivanju u postupku javne nabave prolongirana na gotovo godinu dana.

"Zbog toga, gospodarstvenici, vrijedni djelatnici DKOM-a te naručitelji poslova djeluju u vrlo tromom i neoperativnom ambijentu koji nas u svijetu brzih odluka čini krajnje nekonkurentnima", ocijenio je.

Projektom će se modernizirati javna rasvjeta u vukovarskim ulicama: Trpinjska cesta, 12 redarstvenika, Kudeljarska, Vinkovačka, Priljevo, Matice Hrvatske, Ivana Gundulića, Trg žrtava fašizma, Kardinala Alojzija Stepinca, Antuna Bauera Paje, Županijska, Frankopanska, Trg kralja Tomislava, Europske unije, Sajmište, Nikole Andrića, Stjepana Radića, Trg Slavija i Bana Josipa Jelačića.

Rasvjetna tijela promijenit će se na ukupno 756 rasvjetnih stupova čime će se, kako je rečeno, ostvariti ušteda od 39 posto na troškovima javne rasvjete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:35