HAAG GA PUSTIO RANIJE NA SLOBODU

Vukovarci o ranijem puštanju vukovarskog krvnika: To je katastrofa. Zločini se izgleda brišu gumicom

Veselin Šljivančanin, bivši načelnik za sigurnost gardijske brigade JNA koji je u Haagu osuđen na deset godina zatvora zbog zločina na Ovčari, pušten je danas na slobodu nakon izdržane dvije trećine kazne
BEPGRAD; 22.decembra 2007.Nekadasnji oficir JNA Veselin Sljivancanin, koji je pre sedam dana stigao u Beograd iz Haga, privukao je paznji mnogobrojnih gledalaca kosarkaske utakmice NLB lige Crvena zvezda-Vojvodina u 'Pioniru'. U pratnji obezbedjenja, dosao da prvi put vidi svog sina Mladjana u crveno-belom dresu.Foto: Matija Kokovic / Cropix
 Matija Koković/Cropix

Vesna Bosanac, ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske bolnice

- Nemam komentara. I ranije sam rekla, kada je bila donesena sramotna presuda Šljivančaninu, da sam izgubila povjerenje u Haški sud. Nakon te sramotne presude, nemam što dalje ni očekivati.

Veselin Šljivančanin pušten na slobodu nakon što je odslužio dvije trećine kazne

Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

- Zatečeni smo, uopće ne znamo što se na takvu vijest može reći. Za obitelji žrtava je neprihvatljivo da se tako nešto može dogoditi. To je katastrofa i pokazatelj da Haški sud želi abolirati agresiju Srbije. Obiteljima žrtava šok je bila i sama presuda koja je u Haagu bila izrečena Šljivančaninu, toliko niska. A onda još i to da ga sada puštaju na slobodu.

Danijel Rehak, predsjednik Hrvatskog društva logoraša srpskih konc logora

- Zločini će se izgleda, obrisati gumicom, nakon tolikog stradanja i zločina nad Vukovarom. Vijest o izlasku Šljivančanina na slobodu zatekla me i nemalo sam iznenađen, zapravo jedva mogu u to povjerovati. Kada je već presuda bila toliko niska, barem je onda trebala biti odslužena do kraja, a ne još da ga se ranije pušta na slobodu.

Manda Patko, predsjednica Udruge Vukovarske majke

- Što možemo reći?! Iznenađena sam, barem da je odslužio kaznu koju je dobio, Vukovar još nije našao sve svoje žrtve - 320 je nestalih još iz Vukovara - a Šljivančanin je na slobodi. Strašno sam razočarana, Vukovar je pretrpio tolika stradanja i tolike žrtve, a sad ovo što nam pokazuje da Haag izjednačava žrtvu i agresora. Ali, mi nećemo odustati, zbog naših žrtava, sve dok se ne kazni vojni vrh bivše JNA zbog stradanja Vukovara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:31