UTVRDILI IDENTITET

Vukovarska policija objasnila svoje postupanje u Borovu: ‘Procjenjivali smo pravi trenutak‘

Zbog sumnje u protupravna ponašanja, policijski službenici provest će kriminalističko istraživanje, dodali su
Incident u Borovu
 Facebook/Općina Borovo

Vukovarsko-srijemska policija potvrdila je da je utvrđen identitet skupine osoba koje su jutros po Borovu izvikivale neprimjerene poruke, naglasivši kako je tijekom kretanja grupa bila pod nadzorom policijskih službenika koji su procijenili najpovoljniji trenutak za postupanje.

Iz policije navode kako je oko 6.30 sati grupa muških osoba došla u Borovo te odala počast polaganjem vijenca i paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja dvanaestorice redarstvenika nakon čega se grupa pješice krenula udaljavati s lokacije. U jednom trenutku grupa je počela s narušavanjem javnog reda i mira u vidu vike, odnosno izvikujući pjesme, navodi se u priopćenju policije.

Dodaju kako je tijekom kretanja grupa bila pod nadzorom policijskih službenika koji su procijenili najpovoljniji trenutak za postupanje te je utvrđen identitet svih osoba iz grupe. Zbog sumnje u protupravna ponašanja, policijski službenici provest će kriminalističko istraživanje te sukladno utvrđenom procesuirati počinitelje, navodi se u priopćenju.

Naime, cijeli jutrošnji incident objavljen je na facebooku općine, a na snimci se iza mladića koji izvikuju poruke neprimjerenog sadržaja među kojima i "Ubij Srbina" vidi policijsko vozilo.

Incident u Borovu koji se dogodio na dan kada se obilježava 30. obljetnica ubojstva dvanaestorice pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije, ubijenih 2. svibnja 1991. godine u tome mjestu te kada građani pravoslavne vjeroispovijesti kojih je većina u Borovu, proslavljaju blagdan Uskrsa, osudila je i Vlada, predsjednik Republike Zoran Milanović, Srpsko narodno vijeće i drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2022 21:28