OPTUŽBE NA FEJSU

Vukovarski HDZ prozvao Penavu za licemjernu politiku: ‘Obnaša vlast sa Sabom, ispija kave s Milanovićem...‘

Da slušamo Penavu, Raspudiće i druge liliputance Hrvatska bi bila izolirana od svih na međunarodnoj razini, poručuju

Ivan Penava

 Damjan Tadić/Cropix

HDZ Vukovara optužio je u petak na Facebooku vukovarskog gradonačelnika i predsjednika DP Ivana Penavu da provodi licemjernu politiku, poručivši kako je apsurdno i deplasirano prozivati Europu i Bruxelles, a istodobno biti korisnik EU sredstava.

"Upravo se on u Biltenu Grada Vukovara za 2022. godinu pompozno hvali projektima koji su financirani iz EU sredstava i EU fondova, a i sufinancirani od Vlade RH. Da ponovimo: izgradnja Gradske tržnice, Plivališta Vukovar, Studentskog doma, obnova Radničkog doma, Muzeja vučedolske kulture... Sve su to europski projekti", navode iz vukovarskog HDZ-a.

Ocjenjuju kako se Penava "dok sa Željkom Sabom obnaša vlast, a predsjednikom Milanovićem ispija kave, potpuno gubi u svom smjeru i svjetonazoru".

"Da slušamo Penavu, Raspudiće i druge liliputance Hrvatska bi bila izolirana od svih na međunarodnoj razini. Doduše, Vukovarci već jesu izolirani u ovoj krizi Penavinim snažnim mjerama štednje čak i na najosjetljivijim skupinama", poručuju vukovarski HDZ-ovci.

Navode da, dok se oporba i Penava bezuspješno bave huškanjem, destrukcijom i podmetanjima, Vlada rješava ključna pitanja kao što su ulazak Hrvatske u Schengen i Eurozonu, proširenje LNG terminala, povećanje plaća i zaposlenosti, rast BDP-a i energetske neovisnosti, priprema turističke sezone i otvorenje Pelješkog mosta.

Vukovarski gradonačelnik i predsjednik DP-a Ivan Penava u petak je zamjerio Vladi jer se odlučila za EU birokraciju i žrtvovala vlastiti narod i nacionalni interes u kritičnom trenutku kada su prisutne geostrateške nestabilnosti na razini cijelog planeta.

'Nažalost, aktualna Vlada čvrsto se odlučila za EU birokraciju, za hladne radijatore u stanovima i hladne peći u industrijskim pogonima u Hrvatskoj, žrtvujući time vlastiti narod i nacionalni interes zbog EU interesa", izjavio je na konferenciji za novinare.

Dodao je kako Domovinski pokret jasno stoji na poziciji domovinske i jake Hrvatske, gdje se između interesa Bruxellesa i interesa Zagreba moramo odlučiti za interes Zagreba jer znak jednakosti između Zagreba i Bruxellesa nipošto ne stoji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2022 05:49