PROSLAVA DANA POBJEDE

VUKOVARSKI SCENARIJ U KNINU? 'To bi doista bilo dno dna. Ni u najgorim snovima ne mislim na to'

Ministar branitelja Predrag Matić smatra da bi to bilo prejeftino i politikantski
 Cropix

ZAGREB - Ministar hrvatskih branitelja Predrag Matić poručio je kako ni u najgorim snovima ne očekuje da će se na sutrašnjoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u Kninu dogoditi scenarij sličan onom lani u Vukovaru, kada je državni vrh onemogućen u priključenju koloni sjećanja na žrtvu Vukovara.

"Niti u najgorim snovima ne pomišljam na takav scenarij", izjavio je Matić u večerašnjem RTL-ovom Dnevniku, istaknuvši kako bi bilo prejeftino i politikantski kada bi neki pojedinac ili skupina zloupotrijebili tu proslavu. "Jer, još uvijek postoje neki koji nam zabranjuju ili na neki način omalovažavaju našu 'Oluju' i ukoliko bismo još sami doprinijeli tome, to bi stvarno bilo nešto jako loše", rekao je.

Matić je naglasio kako su njegovo te ministarstva unutarnjih poslova i obrane uložili velike napore u organiziranju sutrašnje svečanosti, kao najveće i jedinstvene prilike kada se branitelji i ostali građani okupljaju kako bi proslavili pobjedu u Domovinskom ratu i zahvalili braniteljima. "Ukoliko bi to netko želio iskoristiti za uske političke i politikantske poene, to bi bilo uistinu 'dno dna'", poručio je.

Na konstataciju kako je i Vukovar simbol Domovinskog rata pa se lani u studenom dogodio incident, te upitan jesu li sigurnosne snage spremne ako se takav scenarij ponovi sutra u Kninu, Matić je odgovorio kako je sve spremno da sutrašnja 19. obljetnica "Oluje" bude veličanstvena, onakva kakva i zaslužuje biti.

"U slučaju da netko ima bilo kakvih primjedbi na rad ove Vlade, na rad ovog ministarstva ili na bilo koju osobu i visokog hrvatskog dužnosnika, za to postoji onaj plac na Trgu sv. Marka i tamo se mogu izražavati nezadovoljstva. Sutra bi bilo previše jeftino da netko to pokuša zloupotrijebiti", kazao je ministar.

Upitan za svoj esej kojeg su objavili neki portali, a u kojem je izrazio nezadovoljstvo Hrvatskom nakon ovih 19 godina, Matić je rekao kako je riječ o njegovim osobnim promišljanjima u kojima nije "otkrio toplu vodu". Naglasio je da kao ministar branitelja, vukovarski branitelj i bivši logoraš smatra da može reći ono što njegovi kolege ne mogu ili nisu u prigodi, a to je da su branitelji oslobodili Hrvatsku da bude "perjanica EU" za što je trebalo uložiti više truda.

"Gospodarska situacija sigurno bi mogla biti bolja i svi bi morali uložiti više truda. Ja kao ministar i Ministarstvo branitelja dali smo sve od sebe da radimo najbolje za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, a isto tako to treba očekivati i od drugih, ne samo od ove Vlade u dvije i pol godine, nego od svih od 90-ih godina pa do danas. Moraju se zapitati veliki ekonomisti, veliki stručnjaci od 90-ih do danas što su to učinili ili što nisu učinili da Hrvatska bude zemlja blagostanja za koju su se borili hrvatski branitelji", poručio je Matić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 21:36