REAKCIJA

Vukovarsko-srijemska oporba: ‘Tražimo ostavku i izbore ako se dokaže Dekanićeva krivnja‘

Predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković (HDZ) kaže kako problema u funkcioniranju nema i sve ide svojim tijekom

Damir Dekanić
 

 Vlado Kos/Cropix/

Iz Vukovarsko-srijemske županije poručili su u srijedu da nemaju komentara oko uhićenja župana Damira Dekanića napominjući kako županijske službe rade normalno, dok se oporba zalaže za ostavku i nove izbore ukoliko se dokaže Dekanićeva krivnja.

Predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković (HDZ) kaže kako problema u funkcioniranju nema i sve ide svojim tijekom.

"Skupština je stabilna i nastavlja sa svojim radom. Daljnji razvoj situacije ovisit će o tijeku same istrage", kazao je taj vukovarsko-srijemski HDZ-ovac.

Predsjednik SDP-a Vukovarsko-srijemske županije Mario Milinković rekao je kako za sada raspolaže samo s informacijama koje o uhićenju župana Dekanića objavljuju portali te mu je teško reći bilo što na tu temu, ali ukoliko se pokaže da je župan kriv, SDP će svakako inzistirati na županoj ostavci i raspisivanju izbora.

Predsjednik županijskog HNS-a Nenad Bučko zalaže se da se cijela situacija oko županova uhićenja i eventualne krivnje što prije razriješi.

"Nas samo zanima sudska presuda. Već je bilo primjera da su dužnosnici bili uhićivani i pod optužbom pa je sve znalo pasti u vodu i krivnja im nije dokazana. Vidjet ćemo u kojem pravcu će se sve dalje razvijati. Možda župan i sam podnese ostavku. Puno je tu mogućih scenarija", mišljenja je Bučko.

U ono što je posve siguran je politička šteta koja je, kaže, nanesena i županu i HDZ-u, stranci kojoj pripada.

"Već sve ono što se događalo od prošloga Uskrsa kada je bila prometna nesreća do danas, može se podvesti pod veliku političku štetu. Cijelo to vrijeme priča o županovoj nesreći se neprestano reciklirala", kazao je Bučko.

Sličnog su mišljenja i u županijskoj organizaciji HSS-a, čiji predsjednik Stjepan Gašparović ocjenjuje kako je najvažnije da se konačno utvrdi istina i okonča, po njemu, pomalo i začuđujuće duga istraga što se točno dogodilo u prometnoj nesreći u kojoj je pred prošli Uskrs u Cerni nedaleko Županje sudjelovao vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

Dekanić je od prvog trena tvrdio da nije vozio već da je službenim automobilom upravljao njegov rođak dok su svjedoci, koji su se u međuvremenu pojavili, tvrdili suprotno.

"Još uvijek raspolažemo s premalo informacija da bi bilo što mogao konkretno reći. Ali, ukoliko se pokaže da je kriv, očekujemo od župana Dekanića da reagira i na političkoj, ali i ljudskoj razini i podnese ostavku. HSS će biti spreman za izbore", poručio je Gašaparović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2023 21:10