POŠILJKA

Vukovarsko-srijemska županija poslat će pomoć ukrajinskoj Zakarpatskoj regiji

Dekanić je rekao kako je županija ponude za proizvode dobila od nekoliko domaćih trgovačkih lanaca

Damir Dekanić

 Vlado Kos/Cropix

Vukovarsko-srijemska županija poslat će ukrajinskoj Zakarpatskoj regiji pomoć u hrani i drugim potrepštinama u vrijednosti oko 250.000 kuna, najavljeno je na Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije, održanoj u utorak u Vukovaru.

"Županija je pokrenula inicijativu prikupljanja pomoći kojoj se odazvalo oko 80 posto vukovarsko-srijemskih općina", rekao je župan Damir Dekanić, dodajući kako će pomoć u hrani i drugim potrepštinama biti vrijedna oko 250 tisuća kuna.

Dekanić je rekao kako je županija ponude za proizvode dobila od nekoliko domaćih trgovačkih lanaca, a pri odabiru artikala koje će poslati u Ukrajinu vodilo se potrebama koje je iskazao ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasil Kirilič.

Osim o pomoći Ukrajini, članovi Koordinacije razgovarali su i o osiguravanju školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva za školsku godinu 2022./2023. te o mogućnosti financiranja projekata kroz otvorene pozive i pozive u najavi. Bilo je riječi i o mogućnosti korištenja digitalnih rješenja u poljoprivredi, okolišu i primarnoj infrastrukturi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:02