DIVLJE ZVIJERI

VUKOVI PORED IMOTSKOG RASTRGALI PSA USRED BIJELA DANA 'Prizor koji smo našli nemoguće je sanjati i u najstrašnijim snovima!'

 
Ilustracija
 Srđan Vrančić / HANZA MEDIA

Kada je tog jutra Ljubo Frankić s djecom i njihovim ljubimcem, šestogodišnjim istarskim goničem, krenuo u ranojutarnju šetnju, nije ni slutio što će se dogoditi, piše Slobodna Dalmacija.

Ni petstotinjak metara od zaseoka Šimundića u općini Lovreć pas je odšetao od svog vlasnika. Nedugo zatim začulo se cviljenje u šumi – vukovi su u samo nekoliko minuta raskomadali ljubimca obitelji Frankić.

– Kad smo čuli da se nešto čudno događa sa životinjom, odmah smo krenuli u potragu. Budući da je pas imao čipiranu ogrlicu, vrlo brzo smo ga pronašli. Prizor koji smo zatekli nemoguće je sanjati i u najstrašnijim snovima. Raskomadani dijelovi tijela odavali su svu užas koja se tu, u samo nekoliko minuta, dogodila. Nema sumnje da je to djelo više vukova, koji već dulje vrijeme haraju tim područjem – uvjerava nas Ljubomir Frankić, ističući kako je sličan scenarij doživio i prije nekoliko godina, kada su mu u vučjim raljama završile dvije lovačke kujice.

Kako tada, tako i u ovom slučaju, radilo se o vrlo vrijednim lovačkim psima, za koje njihov vlasnik veli da ih ne bi dao ni za kakav novac. Bilo je ponuda i od nekoliko tisuća eura, ali za Frankića nije bilo novca za koje bi ih prodao. Nedavno su i u Kozičkim Poljicima divlje zvijeri zaklale psa i nekoliko ovaca. Sve to govori o potrebi sanitarnog odstrela vukova, koji na području Imotske i Vrgoračke krajine čine veliku štetu kod ionako malobrojnih stočara, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2022 17:54