SANDRA BENČIĆ

‘Vuković i ja smo razgovarali dva sata, to nije protuzakonito. A evo zašto je Juričan sve organizirao...‘

Redatelj Dario Juričan, tvrdi, nikad nije kadrovirao, niti tražio druge sastanke
Tomislav Tomašević i Sandra Benčić
 Ranko Suvar/Cropix

Zastupnica Možemo! Sandra Benčić progovorila je o sastanku koji se dogodio između nje, smijenjenog šefa Uprave Holdinga Nikole Vukovića i redatelja Darija Juričana.

"Gospodin Juričan je mene kontaktirao, on poznaje i mene i Vukovića pa to nije ništa čudno. Ja sam dobila informaciju od gospodina Juričana da bi se Vuković našao sa mnom. Rekla sam da se možemo naći kada će on biti razriješen. Tako je i bilo, kad je dobio obavijest o tome da je donesena odluka o njegovom razrješenju. Mi smo se našli, razgovarali smo dva sata. Ja kao saborska zastupnica i javna osoba i kao, na kraju krajeva, netko iz stranke Možemo! koju bilo tko pita da se nađemo po pitanju bilo kojeg problema, da ja to moram odbiti...niti je protuzakonito niti nemoralno naći se s nekime na razgovoru'', rekla je Benčić za RTL.

Međutim, mnogima je uloga Juričana u svemu tome čudna.

"On je to samo predložio, poznaje mene i Vukovića, nije to ništa čudno da je čovjek nazvao i pitao. Na kraju krajeva, ja isto gospodina Vukovića znam pa mi nije bilo neobično da se nađemo na nekom sastanku, s tim da sam ja rekla da predmet tog sastanka ne može biti odluka koja je donesena. Razgovarali smo o tome, ja sam ga saslušala dva sata, on je htio iznijeti neke svoje poglede. Ja sam isto tako jasno rekla da nemam namjeru ni ja ni bilo tko drugi išta ružno govoriti o njemu bez obzira na sve naknadne okolnosti", objašnjava.

Dodala je i da je prije razgovora s njom, Vuković razgovarao i s Lukom Korlaetom, Danijelom Dolenec i gradonačelnikom Zagreba, Tomislavom Tomaševićem.

"Naravno da je imao razgovor s Gradskom upravom i dok je bio na čelu Uprave Holdinga. Naknadno je poslije odluke htio razgovarati sa mnom. Nije mi rekao razloge, nisam ja s njim ni dogovarala sastanak. Pričao je o okolnostima svog razrješenja. Zašto ne meni? Vjerojatno je iz nekog razloga želio okolnosti iznijeti meni. To morate pitati njega", rekla je Benčić.

Dario Juričan, tvrdi, nikad nije kadrovirao, niti tražio druge sastanke. "Time se ni ne bavi. Do ovoga je došlo zato što poznaje mene i Vukovića i to je bila takva inciijativa", kaže Benčić.

Juričan i danas ponavlja istu poruku: da je na golfu, do srijede, te iz tog razloga ne može komentirati izjave gradonačelnika i bivšeg šefa Holdinga. Sutra je, ako mu je za vjerovati, red na njemu da objasni svoju ulogu u kadroviranju zagrebačkog Holdinga, piše RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 01:50