SLUČAJ ĐUREKOVIĆ

Vukušić pisao Saboru: 'Život mi je u opasnosti'

 Vojko Bašić/CROPIX

Publicist Bože Vukušić, jedan od važnijih svjedoka u postupku protiv bivših šefova jugoslavenske tajne službe Josipa Perkovića i Zdravka Mustača u Münchenu, uputio je koncem prošlog tjedna predstavku Vijeću za građanski nadzor sigurnosno-obavještajnih agencija Sabora u kojoj osobe bliske Perkoviću i Mustaču optužuje da su razmatrali njegovu likvidaciju.

Tajne službe

Prema Vukušićevoj tvrdnji, likvidacija je razmatrana kao “izvjesna mogućnost sprečavanja njegova svjedočenja”. Vukušić pritom proziva ne samo neimenovane osobe vrlo bliske Perkoviću i Mustaču nego i “najviše dužnosnike hrvatske obavještajno-sigurnosne zajednice”. Među njima je imenom i prezimenom naveo Sašu Perkovića, savjetnika predsjednika RH za nacionalnu sigurnost, a ujedno i sina optuženog Josipa Perkovića.

Vukušić kaže kako je nedavno izviješten o tome da se nakon jednog sastanka šefova tajnih službi na kojemu je bio i mlađi Perković, poveo razgovor o suđenju u Münchenu.

Tijekom tog razgovora, nastavlja Vukušić, Perković je rekao: “Nisam baš siguran da će Vukušić uopće svjedočiti” te kasnije dodao: “Čudim se što Vukušića već netko nije“. Izvor koji mu je to prenio, ističe Vukušić, ove je komentare shvatio kao razmišljanje o njegovoj fizičkoj likvidaciji.

Ne želi policiju

U saborskom Vijeću su nam potvrdili da su zaprimili ovu predstavku i da je ona u radu. Sam Vukušić nam je rekao da ove “događaje” nije prijavio policiji jer u nju baš i nema povjerenja.

- Očekujem da će Vijeće postupiti u skladu sa svojim obvezama - izjavio je Vukušić.

Za komentar smo zamolili i Sašu Perkovića, ali odgovor nismo dobili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 09:22