PERSONA NON GRATA

VULINOV ODGOVOR PREMIJERU PLENKOVIĆU 'Jedini teatar o kojemu bi on trebao brinuti je ustaška tragedija koju režira njegova vlada'

 Jure Miskovi / CROPIX

Premijer Andrej Plenković danas je na marginama sastanka na Brdu kod Kranja objasnio odluku da srbijanskog ministra obrane Aleksandra Vulina proglasi personom non grata u Hrvatskoj.

- Donijeli smo odluku o Vulinu jer smatramo da u odnosima dvije države treba smanjivati tenzije i dati prostor konstruktivnom razgovoru. Kao Vlada smo napravili važne iskorake u odnosima sa Srbijom. Što se tiče ministra obrane Vulina, mi smo tu vrlo jasni, mi volimo teatar, volimo i, kao što bi rekao Đuza Stojiljković, pozorište, ali ne u svojoj kući, kazao je Plenković.

Nakon što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odluku ocijenio ishitrenom i nervoznom, na današnji istup premijera Plenkovića reagirao je Aleksandar Vulin, javljaju srpski mediji.

Istaknuo je da je jedini teatar o kojemu bi hrvatski premijer Andrej Plenković trebao brinuti “ustaška tragedija koju njegova Vlada režira i prikazuje u Jasenovcu i koja je zgadila cijeli antifašistički svijet”.

- Mogu mi zabraniti da dođem u Hrvatsku, ali ne mogu mi zabraniti da govorim istinu, istaknuo je Vulin u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 08:20