TURIZAM

ZA BOŽIĆNE I NOVOGODIŠNJE PRAZNIKE OČEKUJE SE OKO 4 POSTO VIŠE GOSTIJU 'Domaći i strani turisti sve više prepoznaju i hvale kvalitetnu ponudu'

 Ranko Šuvar / CROPIX

Tijekom božićnih i novogodišnjih praznika, odnosno u razdoblju od 20. prosinca 2019. do 6. siječnja 2020. u Hrvatskoj se očekuje rast turističkog promet od oko četiri posto, objavili su u utorak iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

"Prema rezultatima ankete koju je HTZ proveo u suradnji sa sustavom turističkih zajednica, tijekom božićnih i novogodišnjih praznika, odnosno u razdoblju od 20. prosinca ove godine do 6. siječnja 2020., na razini cijele Hrvatske očekuje se oko 227 tisuća dolazaka i 594 tisuća noćenja turista, što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja očekivani rast turističkog prometa od oko četiri posto", navode iz HTZ-a.

Promatrajući najave turističkog prometa u jadranskim županijama, na obali se za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika očekuje oko 126 tisuća turističkih dolazaka i 383 tisuća noćenja, što je rast prometa od oko dva posto, dok se na kontinentu očekuje oko 100 tisuća dolazaka i 211 tisuća noćenja, ili šest posto više.

Najveći turistički promet na obali očekuje se u Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, dok se na kontinentu najveći turistički promet očekuje u gradu Zagrebu, Krapinsko-zagorskoj, Međimurskoj i Karlovačkoj županiji, navode iz HTZ-a.

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić je kazao kako domaći i strani turisti sve više prepoznaju i hvale kvalitetnu ponudu hrvatskih destinacija u zimskom razdoblju, kako na kontinentu tako i na obali, ali i na otocima.

"Upravo je to pravi smjer u nastojanju da Hrvatsku pozicioniramo kao destinaciju atraktivne i raznolike ponude tijekom cijele godine, odnosno u ravnomjernijoj distribuciji ostvarenog turističkog prometa tijekom cijele godine“, istaknuo je Staničić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:52