KOMPROMITIRAJUĆA SITUACIJA

'ZA DOM SPREMNI' I U KUTINI SDP-ov gradonačelnik za Jutarnji objavio što je radio na postavljanju ploče sa spornim natpisom

 Facebook

U SDP-u je priličnu konsternaciju izazvala objava kako je Andrija Rudić, SDP-ov gradonačelnik Kutine, 30. prosinca sudjelovao na otkrivanju ploče poginulom HOS-ovcu, na kojoj se nalazi ustaški pozdrav 'Za dom spremni'. I to nakon što je prije toga Davor Bernardić za povik 'Za dom spremni' izjavio kako baca ljagu na Domovinski rat, a stranka zatražila zakonsku zabranu.

S druge strane, Rudić je gradonačelnik Kutine, i na Iblerovom trgu ga se ne namjeravaju odreći, i to manje od pola godine prije lokalnih izbora.

Kompromitirajuća situacija dogodila se na igralištu NK Dinamo Kutina u Krču, gdje je postavljena spomen-ploča Zdravku Bezuku, dragovoljcu HOS-a, koji je poginuo u Vukovaru.

Rudić u izjavi za Jutarnji kaže kako je bio pozvan na otvaranje spomen-ploče poginulom branitelju iz Kutine. 'Mislim da je svakom branitelju potrebno odati poštovanje te kako problem koji spominjete trebaju riješiti institucije na razini RH, koje trebaju dozvoliti ili ne dozvoliti upotrebu legalnog amblema udruge koja je registrirana u našoj zemlji'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:44