OD POČETKA SRPNJA

ZA DVA TJEDNA POJEFTINJUJE MLIJEKO Cijene padaju za 50 lipa, ali se istovremeno ukida povratna naknada

Djakovo,Djakovacka Satnica, 221012.Proizvodjaci mlijeka u Slavoniji danas besplatno dijele mlijeko svima koji dodju do njihovih farmi u kolicinama koliko tko god zeli odnijeti.Slavonski proizvodjaci mlijeka na celu s Antunom Laslom predsjednikom Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje trazli su da umjesto sadasnje otkupne cijene mlijeka od 2,40 kuna bude 4,05 kuna sto su otkupljivaci odbili.Na fotografiji: podjela mlijeka gradjanima na farmi Antuna Lasla.Foto: Vlado Kos / Cropix
 Vlado Kos / Cropix

Mihael Zmajlović, ministar zaštite okoliša, u razgovoru za RTL potvrdio je da od početka srpnja pojeftinjuju mlijeko i mliječni proizvodi i to za 50 lipa. Posljedica je to novog pravilnika o ambalaži kojim se ukida povratna naknada za takve proizvode.

- Time će se stvoriti pretpostavke da se cijena mlijeka u maloprodaji za građane smanji za 52 lipe koliko su dosad plaćali trgovci odnosno proizvođači. Kroz 15 dana objavljujemo u Narodnim novinama i osam dana treba da stupi na snagu taj pravilnik - rekao je Mihael Zmajlović koji je uvjeren da je ovo velika usluga mliječnoj industriji, ali i građanima.

- Od 576 milijuna boca i limenki u sustavu, prikupi ih se 534 milijuna ili 93 posto. Samo 11 posto njih su ambalaže mliječnih proizvoda - rekao je Zmajlović za RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 20:36