ZAHTJEVAN PROJEKT

Za dvije slike naive vijećnici Molva sebi i slikarima platili trud

MOLVE - Za projekt dvije slike s motivima naive koje su postavljene u velikoj dvorani društvenog doma u Molvama, najbogatije podravske općine koja leži na plinskim poljima, općinske su vlasti bogato nagradile tamošnje slikare.

Tu ne bi bilo ništa čudno da pristojan honorar nisu dobili i općinski vijećnici koji su koordinirali tim “zahtjevnim” projektom te načelnik općine koji se i sam prihvatio kista. Oslikavanje je trajalo desetak dana, a svih devet sudionika dobilo je iz općinske blagajne 3000 kuna. Da stvar bude ljepša, jedan od slikara bio je i molvarski načelnik Stjepan Fosić (HDZ) koji je sam sebe nagradio honorarom! Za nositelja projekta Vladimira Ivančana, koji je i općinski vijećnik, pričalo se da je dobio čak deset tisuća kuna.

Demanti

Novac su još dobili lokalni slikari Martin i Stjepan Đukin, Đuro i Ivan Jaković, Drago Kovačić, Drago Žufika, Josip Toth i Ivica Tuba koji da je naknada iznosila 3000 kn.

- Općina Molve za je taj projekt kupila bojice, podlogu i sav materijal. Svi su svi slikari trebali raditi besplatno, no na kraju je dogovoreno kako će svi dobiti po tri tisuće kuna. Laž je da sam ja kao nositelj projekta dobio deset tisuća, dobio sam tri tisuće kao i svi ostali - komentirao je općinski vijećnik Ivančan.

‘Niski udarci oporbe’

Načelnik Stjepan Fosić, kaže, ne želi komentirati takve niske udarce oporbe. Ukupni trošak projekta iznosi blizu 35.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 22:36