KAKO BIRAMO HRANU

Za hrvatske potrošače osnovni je kriterij cijena, podrijetlo je tek 6. na ljestvici prioriteta

Istraživanje stavova europskih potrošača provedeno je tijekom kolovoza i rujna 2020. godine, a objavila ga je Europska komisija
Ilustracija
 Tomislav Kristo/Cropix
Istraživanje stavova europskih potrošača provedeno je tijekom kolovoza i rujna 2020. godine, a objavila ga je Europska komisija

Za hrvatske potrošače osnovni kriterij kod izbora hrane je cijena; čak 54 posto hrvatskih ispitanika izabralo je ovaj kriterij kao najvažniji za kupovinu hrane, a Hrvatska se nalazi u grupi od 17 europskih zemalja čiji potrošači ovaj čimbenik smatraju jednim od tri najvažnija. Od deset ponuđenih kriterija kod izbora hrane za hrvatske potrošače, tek je na šestom mjestu podrijetlo hrane - odakle ona dolazi, jer se za njega opredijelio svaki treći ispitanik u Hrvatskoj (32 posto).

Rezultat je to Istraživanja stavova europskih potrošača koje je tijekom prosinca 2020. objavila Europska komisija. Spomenuto istraživanje provedeno je tijekom kolovoza i rujna 2020. godine, s ciljem provjere stavova i očekivanja potrošača o dugoročnoj održivosti proizvodnje hrane u EU. Cilj Europsk...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2025 12:43